Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2019, 9:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

14-ročný Slovák, na ktorého spadol konár, mohol byť nažive. O zlom stave stromu sa vedelo

NEWS POČASIE SMRŤ
Uložiť Uložené

Tragédii sa zrejme dalo predísť.

V pondelok celé územie Slovenska zasiahol silný vietor, ktorý si dokonca počas branného cvičenia žiakov základnej školy vyžiadal obeť v podobe 14-ročného chlapca. Tejto nehode sa ale podľa reportáže TV JOJ a vyjadrenia mesta Nitra dalo predísť. Dôvod? O zlom stave stromu, ktorého konár spadol na 14-ročného žiaka, už mesto predtým informovalo. Polícia aktuálne prípad vyšetruje ako všeobecné ohrozenie.

Topoľ sa po návale silného vetra zrútil na troch žiakov základnej školy, dvaja z nich sú stabilizovaný, no jeden bohužiaľ neprežil. Mesto si stojí za tým, že pozemok, na ktorom stál spadnutý topoľ patrí do vlastníctva Slovenského vodohospodárskeho podniku. „Upozorňovali sme konkrétne aj na tento strom. Ten strom tam už nemusel stáť,“ vyjadril sa pre televíziu JOJ hovorca Henrich Varga.

 

Na daný objekt malo mesto upozorniť už v marci tohto roku, pričom stromov v podobne zlom stave bolo údajne viac. Vodohospodári ale tvrdia, že povinnosť vyrúbať strom malo mesto. Ešte na jar označili počas prehliadky spolu so zástupcom mesta dvojicu stromov, ktoré malo mesto odstrániť.

Odporúčané
14-ročný Slovák zomrel po tom, ako na neho spadol strom. Vietor v Bratislave vytrháva zo zeme stromy 14-ročný Slovák zomrel po tom, ako na neho spadol strom. Vietor v Bratislave vytrháva zo zeme stromy 30. septembra 2019, 13:49

Strom, ktorý zabil chlapca, bol ale údajne v poriadku. „Označil 2 stromy určené k výrubu, ku ktorého realizácii sa zaviazalo mesto Nitra. Stav predmetného stromu určil zamestnanec mesta ako vyhovujúci,“ tvrdí referent komunikácie SVHP Tomáš Januš.

Domov
Zdieľať
Diskusia