Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2019, 21:37
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V Rusku si už onedlho na balkóne nezapáliš, rozhodnutie schvaľuje aj prezident Putin

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Zákaz platí od 1. októbra.

Ak bývaš v paneláku, určite ťa dokáže rozohniť, keď si otvoríš okno a za pár minút nasiakne celý tvoj byt dymom z cigariet. Jeden z tvojich susedov, ktorý býva vedľa teba, totiž fajčí a nechce sa mu ísť pred vchod. Jednoducho si zapáli na balkóne. Musíš zavrieť a počkať, dokým dofajčí. S týmto už v Rusku problém mať nebudú. Ruská vláda od 1. októbra zakázala fajčiť na balkóne, píše BBC.

Odporúčané
NAKA objavila na východe Slovenska drogové laboratórium a ukrajinskú výrobňu cigariet. Našli aj strelné zbrane, mačety a hotovosť NAKA objavila na východe Slovenska drogové laboratórium a ukrajinskú výrobňu cigariet. Našli aj strelné zbrane, mačety a hotovosť 27. augusta 2019, 13:25

Doporučili im to hasiči. V Rusku každý rok zomrú tisícky ľudí pre požiare. Tie však nespôsobujú len fajčiari, ale aj staré elektrické vedenie či narušená statika. Tak či tak, zákaz fajčenia určite pomôže, aby sa nestávali nehody, ktoré spôsobia smrť mnohých ľudí.

V Rusku si už onedlho na balkóne nezapáliš, vláda to občanom zatrhla. Rozhodnutie schvaľuje aj prezident Putin
V Rusku si už onedlho na balkóne nezapáliš, vláda to občanom zatrhla. Rozhodnutie schvaľuje aj prezident Putin Zdroj: Unsplash/@skucinic9

Rusko je však krajina, v ktorej takýto zákaz nebude jednoduché splniť len tak zo dňa na deň a bez problémov. Zasiahne to milióny Rusov. Navyše, odkontrolovať a pokutovať tento prehrešok bude skutočne náročná úloha pre policajtov. Diskusia v krajine je celkom búrlivá, ľudia sa rozdelili na dva tábory.

Prezident Vladimir Putin je v tom, ktorý je za zdravý životný štýl bez cigariet. Zákaz plne podporuje, Kremeľ dokonca situáciu komentoval – každé rozhodnutie, ktoré by mohlo zachrániť ľudské životy, je vítané. Bol by si za, aby podobný zákaz platil aj na Slovensku?

Domov
Zdieľať
Diskusia