Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Sodastream.
30. septembra 2019, 9:17
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Tri zerowaste produkty, ktoré musíš mať stále v batohu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

S veľkou pravdepodobnosťou sme posledná generácia, ktorá môže zachrániť planétu. Záleží na správaní každého jednotlivca, preto by aj teba malo zaujímať, ako môžeš prírode pomôcť, hoci i malou zmenou.

To, že by mali všetci správne separovať a recyklovať odpad, hádam ani nemusíme pripomínať. Ponúkame ti tipy na produkty, vďaka ktorým nevytvoríš počas dňa žiaden odpad.

1. Vlastná fľaša

Nielenže sú PET fľaše dávno out, ale pochybovať sa dá aj o čerstvosti vody v nich. Pred tým, ako sa balená voda dostane na pulty predajní a ty si ju kúpiš, môže stáť v skladoch aj dlhé mesiace. Vhodné riešenie na oba problémy ponúka značka SodaStream. Ide o domáce prístroje na výrobu vlastnej sýtenej vody.

Vo svojom portfóliu však majú aj množstvo štýlových fliaš. Okrem toho, že sú kompatibilné s prístrojmi na výrobu perlivej vody, ponúkajú rôzne veľkosti a dizajny pre každého. Novinkou je fľaša My Only Bottle, ktorá je vyrobená zo zdravotne nezávadného materiálu bez obsahu BPA a iných škodlivých látok. Je praktická a ľahká, takže ju môžeš so sebou nosiť, kamkoľvek sa ti zachce.

My only bottle
My only bottle Zdroj: Sodastream

2. Sieťka na potraviny

Na ovocie či zeleninu si mnoho ľudí stále berie mikroténové vrecúško. To vlastne slúži iba na to, aby teta za pokladňou mohla potraviny naraz odvážiť. Určite sa zhodneme, že sáčky sú potrebné len v prípade, že kupuješ väčšie množstvo ovocia či zeleniny. Dnes už v obchodoch dostať zerowaste alternatívu - sieťky.

Nemusíš sa báť, že kvôli nim bude cena za produkty vyššia. Sú také ľahké, že ich váha ledva zaznamená. Vždy maj sieťku niekde po ruke, pretože nikdy nevieš, kedy dostaneš chuť napríklad na sladké mandarínky. A samozrejme, aby si mal v čom nákup odniesť, súčasťou tvojho batohu či kabelky by mala byť aj plátenná taška.

Tri zerowaste produkty, ktoré musíš mať stále v batohu
Zdroj: 123RF

3. Sklenené dózičky

Na prepravu či skladovanie jedla je najvhodnejšie sklo. Nielenže ho môžeš používať i recyklovať takmer donekonečna, ale dá sa umývať aj v umývačke riadu a použiť na ohriatie jedla v mikrovlnke. Navyše, na sklenené dózičky nemusíš minúť ani cent. Stačí, ak si kúpiš napríklad kyslé uhorky alebo iné zavárané potraviny.

Obsah zjedz a aby bola dóza krajšia, zbav sa etikety umývaním zaváraninového pohára v horúcej vode. Okrem toho ti z neho nič nevytečie, takže je vhodný aj na prepravu polievky či iných tekutých jedál. V chladničke v nich môžeš skladovať čokoľvek.

Domov
Zdieľať
Diskusia