Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2019, 20:43
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Policajt zatkol 6-ročné a 8-ročné deti, na polícii ich dokonca odfotili do policajnej databázy

ZAUJÍMAVOSTI DETI POLICAJT
Uložiť Uložené

„Žiadne 6-ročné dieťa by nemalo byť schopné povedať, že malo na rúčkach putá," hovorí Meralyn Kirkland, babka zatknutého dievčatka.

Policajt vo štvrtok zatkol dve deti, jedno bolo 6-ročné a druhé 8-ročné. Školákov zatkol pri udalostiach, ktoré spolu nesúviseli.

Dôstojník Dennis Turner mal službu v škole, kde obvinil študentov z priestupku a neskôr ich zadržal. Dennis nerešpektoval nariadenia ministerstva a žiadal od jeho veliteľa súhlas na zatknutie detí mladších, ako 12 rokov, informuje buzzfeed.

Vyšetrovanie polícajta začalo po tom, ako stará mama 6-ročného dievčaťa začala o prípade verejne hovoriť. Tvrdí, že jej vnúča spútal a odviezol na policajnom aute na stanicu, tam jej dokonca urobili fotky do policajnej databázy. Táto skutočnosť pobúrila ľudí na celom svete.

 

Meralyn Kirkland, babka 6-ročnej Kaji Rolle hovorí, že jej zo školy zavolali a oznámili, že jej vnúča bolo zatknuté. Ako dôvod udali, že chytila záchvat hnevu v škole, kde chodí do prvého ročníka.

Žiadne 6-ročné dieťa by nemalo byť schopné povedať, že malo na rukách putá, že sa viezlo vzadu v policajtom aute, že ho odviezli do centra pre mladistvých, aby mu odobrali odtlačky prstov a odfotili si ho," hovorí babka cez slzy.

Dievčatko z väzby prepustili a vrátili do školy predtým, než údaje spracovali, hovorí policajné oddelenie Orlanda. Pripomína však, že policajt Dennis bude čeliť dôsledkom za svoje konanie a bude predmetom interného vyšetrovania.

Odporúčané
Spútaný muž vo videu kričal na policajtov, že ho zabijú. Oni len vtipkovali, napokon naozaj zomrel Spútaný muž vo videu kričal na policajtov, že ho zabijú. Oni len vtipkovali, napokon naozaj zomrel 1. augusta 2019, 11:33

Druhé dieťa, ktoré zatkli bol 8-ročný chlapec, rovnako ho obvinili z priestupku. Jeho prípad bol spracovaný v miestnom stredisku pre mladistvých. Neskôr ho prepustili, keď si poňho prišiel člen rodiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia