Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2019, 12:16
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Sériový vrah s IQ 70 za jeden rok zavraždil 9 ľudí, vrátane 13-ročnej dcéry senátora

Sériový vrah s IQ 70 za jeden rok zavraždil 9 ľudí, vrátane 13-ročnej dcéry senátora
Zdroj: Netflix
ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA MINDHUNTER
Uložiť Uložené

Väzenský psychológ neodporúčal jeho prepustenie na slobodu. Napriek tomu sa dostal von a spustil zbesilé vraždenie.

Slovné spojenie sériový vrah v ľuďoch zväčša vyvoláva predstavu sofistikovaných, chladnokrvných a inteligentných dravcov, ktorých nie je vôbec ľahké chytiť a ich vražedná kariéra trvá aj dlhé roky.

William Pierce však patrí medzi zločincov s výrazne nízkym IQ a pred rukou zákona dokázal po zabití svojej prvej obete utekať „iba“ jeden rok. Za túto krátku dobu však stihol zabiť 9 osôb a do dnešného dňa si odpykáva trest odňatia slobody. Jeho meno bolo oproti známym sériovým vrahom opomínané až do momentu, kedy ho na scénu vytiahol seriál Mindhunter.

 William Pierce z 2. série seriálu Mindhunter

Sériový vrah s IQ 70 za jeden rok zavraždil 9 ľudí, vrátane 13-ročnej dcéry senátorky
Sériový vrah s IQ 70 za jeden rok zavraždil 9 ľudí, vrátane 13-ročnej dcéry senátorky Zdroj: Netflix

Pravý vrah mal so seriálovou verziou mnohé spoločné

V druhej sérii Mindhunter sa medzi menami, ako David Berkowitz prezývaný Son of Sam, Dennis Radder alias BTK, Edmund Kemper či Charles Manson objavili aj menej známe tváre sériových vrahov. Jedným z nich bol aj William Pierce, ktorý si rád nechával hovoriť Junior.

Odporúčané
Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život 21. apríla 2023, 16:30

Pokiaľ máš za sebou tretiu epizódu novej série, určite si spomenieš na jeho nezabudnuteľnú slovnú zásobu, prapodivnú lámavú angličtinu, lásku k sladkostiam či údajnú znalosť siedmich jazykov (áno, vrátane angličtiny).

Domov
Zdieľať
Diskusia