Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2024, 17:16
Čas čítania 0:38
TASR

Najdrahšie parkovanie v krajine: v európskej metropole kúpiš parkovacie miesto za pol milióna eur

ZAHRANIČIE AMSTERDAM PARKOVANIE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

V centre Amsterdamu je na predaj parkovacie miesto za 495-tisíc eur.

Takmer pol milióna eur za 18 štvorcových metrov v najlepšej lokalite. Za túto cenu je na predaj parkovacie miesto v centre Amsterdamu. Nehnuteľnosť v blízkosti mestského parku Vondelpark, ktorá sa stala najdrahším parkoviskom v Holandsku, ponúka za 495-tisíc eur realitný portál Funda.

Podľa inzerátu realitnej kancelárie J. Heule sa parkovisko s rozlohou 18 štvorcových metrov nachádza v uzavretom komplexe budov na najznámejšej a najexkluzívnejšej nákupnej ulici v Holandsku. Miesto na ulici Hooftstraat v blízkosti van Goghovho múzea si možno alternatívne prenajať za 750 eur mesačne.

Nedostatok bytov je v Holandsku horúcou témou. Podľa štúdie z minulého roka ich v krajine chýba približne 390-tisíc. Kríza v oblasti bývania čoraz viac zvyšuje ceny a cenovo dostupné byty sa hľadajú ťažko.

Obmedzená dostupnosť parkovacích miest zároveň súvisí aj s tým, že mnohé z nich boli zrušené s cieľom obmedziť vjazd automobilov do centier miest. Keďže sú také vzácne, ich hodnota, pochopiteľne, rastie, pol milióna eur je však prehnaná suma, uviedla holandská televízna stanica RTL.

amsterdam
Zdroj: Unsplash/Gaurav Jain
Domov
Zdieľať
Diskusia