Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. júna 2019, 8:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Spodné prádlo 11-ročného dievčatka si vzal ako trofej. Vzorný otec, veriaci muž a sadistický vrah

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Dcéru i syna poučoval o morálke, no po večeroch vraždil.

Spútať, mučiť, zabiť (Bind, Torture, Kill). Skratkou BTK sa podpisoval nenásytný vrah, ktorý niekoľko desiatok rokov dokázal utekať pred spravodlivosťou. Aká bola jeho motivácia? Podľa slov samotného vraha malo ísť predovšetkým o uvoľnenie sexuálnych fantázií.

Pred verejnosťou však vystupoval ako vzorný manžel, otec dvoch detí a prezident kongregácie pre luteránov v severnej Wichite. Nikto z jeho blízkych spočiatku nemohol veriť, že slušne vystupujúci Dennis Rader je sériovým vrahom. Práve on totiž svoje deti podľa slov jeho dcéry učil o morálke a o rozlišovaní zla od dobra. Zrejme však opomenul spomenúť, že práve on je tým najväčším zlom v širokom okolí.

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07
Denis Radder BTK
Denis Radder BTK Zdroj: Sky Television / Channel 5 Television

Od týrania korytnačiek po vraždu 11-ročného dievčatka

Dennis Rader sa narodil v roku 1945 a vyrastal v kansaskej Wichite. Spočiatku patril medzi málo výrazné deti. To sa zmenilo až v momente, kedy bol malý Dennis údajne pristihnutý pri tom, ako sa pokúša obesiť korytnačky.

Rader nebol prvým ani posledným sadistickým vrahom, ktorý sa svoje vražedné chúťky v mladosti snažil vybúriť na nevinných zvieratách. Pozorovanie toho, ako jeho stará mama zabíjala domácu hydinu, ho malo od malička veľmi priťahovať. Taktiež sa veľmi rád obliekal do ženských šiat.

Ako 26-ročný sa Dennis v roku 1971 oženil s Paulou Dietz, ktorú spoznal v kostole, a jeho život pôsobil viac-menej úplne obyčajným dojmom. Začiatkom roku 1974 sa ale od vražedných fantázií a zabíjania zvierat presunul k prvým ľudským obetiam.

Tými sa stala rodina Oterovcov. Životy otca rodiny Josepha (udusenie igelitom), matky Julie (uškrtenie lanom) a detí – 11-ročnej Josephine (obesenie v pivnici) a 9-ročného Josepha Jr. (udusenie igelitom) boli ukončené mimoriadne brutálnym spôsobom. Najbrutálnejším na celom akte bol ale najmä fakt, že deti Oterovcov boli prinútené sledovať, ako Rader vraždí ich rodičov.

Späť
Zdieľať
Diskusia