Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2019, 9:43
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Ľudia zrejme fajčili trávu už pred 2 500 rokmi. Vedci sa domnievajú, že kmeň si marihuanu dokonca pestoval

ZAUJÍMAVOSTI DROGY MARIHUANA
Uložiť Uložené

Dôkazy sa našli na cintoríne v Strednej Ázii.

Priamy dôkaz, že ľudia užívali trávu pre jej psychoaktívne účinky, doteraz pochádzal z 5. storočia, svoje skúsenosti s marihuanou opísal grécky historik Herodotus. Podľa posledného výskumu, ktorý publikoval časopis Science Advances, je viac než pravdepodobné, že ľudia marihuanu užívali oveľa skôr. Dôkazy sa našli na 2 500-ročnom cintoríne v Strednej Ázii.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 30. marca 2019, 14:07

Výskumný tím analyzoval misky a malé kamienky, ktoré sa v hroboch našli. Tie boli vystavené vysokému teplu. Výskumníci teda zanalyzovali chemické látky na kamienkoch a a objavili pozostatky psychoaktívnej zložky marihuany tetrahydrokanabinol (THC). Vedci sa domnievajú, že pre jej účinky si rastlinu dokonca kmeň pestoval.

Podľa Roberta Spenglera, riaditeľa laboratórií v Max Planck Institute a spoluautora štúdie, výskum jasne ukazuje, že už pred 2 500 rokmi sa ľudia zameriavali na špecifické rastliny, ich zber a užívanie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia