Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2019, 22:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Portugalsko s Cristianom Ronaldom zvíťazilo vo finále Ligy národov nad Holandskom

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Portugalčania si zaspomínali na víťazstvo na európskom šampionáte v roku 2016.

Vo finálovom zápase Ligy národov UEFA sa dnes stretli Portugalsko a Holandsko. Holanďania zvládli pred tromi dňami zápas proti Angličanom 3:1, zatiaľ čo Portugalsko prešlo cez Švajčiarsko rovnako 3:1 a mohli sa tešiť na finálový boj.

Holandskej reprezentácii sa v posledných rokoch veľmi nedarilo, jej hráči mohli spomínať na finále majstrovstiev sveta z roku 2010, ale niekoľko nezvládnutých kvalifikácií na šampiónaty očakávania fanúšikov umiernili.

Portugalsko s Cristianom Ronaldom zvíťazilo vo finále Ligy národov UEFA nad Holandskom
Portugalsko s Cristianom Ronaldom zvíťazilo vo finále Ligy národov UEFA nad Holandskom Zdroj: TASR/AP

Na druhej strane, Portugalsko pokračuje na vlne skvelých výsledkov. Aj keď majstrovstvá sveta v Rusku nepatrili družine okolo Cristiana Ronalda, tento bombardér sa hetrikom postaral o postup cez Švajčiarov v semifinále a svoje zbrane chystal aj na Holanďanov vo finále.

Napokon sa vo finále nekonala žiadna divoká prestrelka, Cristiano Ronaldo si na svoje konto nepripísal žiadny gól, ale zastúpil ho spoluhráč Goncalo Guedes, ktorý Portugačanov poslal do vedenia v 60. minúte a odvtedy sa už stav nezmenil, Portugalsko vyhralo nad Holandskom 1:0. Gratulácie preto putujú portugalskej reprezentácii, ktorá sa stala víťazom Ligy národov UEFA. 

Domov
Zdieľať
Diskusia