Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2019, 11:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V USA chcú zorganizovať „heterosexuálny pride“. Internet už organizátorov za nápad vysmial

ZAUJÍMAVOSTI PRIDE
Uložiť Uložené

Pochod heterosexuálov chcú zorganizovať v Bostone.

V júni majú v Spojených štátoch amerických mesiac oslavujúci LGBTI komunitu. Pride Month slúži ako pripomienka toho, že v našej spoločnosti ľudia z tejto skupiny stále zažívajú diskrimináciu.

V meste Boston tento mesiac slúži aj ako mesiac, kedy desiatky tisíc ľudí vychádzajú do ulíc a už v sobotu plánujú podporiť myšlienky rovnosti a lásky na svojom pochode. Pride sa v lete pravidelne uskutočňuje aj v Bratislave.

Skupina ľudí s názvom Super Happy Fun America však chce zorganizovať takýto pochod aj pre heterosexuálnu komunitu. Na svojej facebookovej stránke jej šéf napísal, že mesto Boston už heterosexuálny pride povolilo na 31. august tohto roku, ale samotné mesto dementovalo správy o tom, že by bolo vydané akékoľvek oficiálne povolenie.


Na facebookovej stránke sa v príspevku spomínajú aj masky či alegorické vozy. Skupina tvrdí, že týmto pochodom chce osláviť prínos heterosexuálnej komunity pre tamojšiu kultúru a históriu. Ľudia na sociálnych sieťach však nápadu nerozumejú a silno ho skritizovali.

Odporúčané
Slovákov sa pýtame, prečo prišli na Dúhový Pride 2023 (Reportáž) Slovákov sa pýtame, prečo prišli na Dúhový Pride 2023 (Reportáž) 22. júla 2023, 21:30

Dúhové pochody sa organizujú preto, že niektoré práva homosexuálnych osôb stále nie sú rešpektované, a tak bojujú za rovnoprávnosť. Užívatelia si však nevedeli predstaviť, za čo chce bojovať partia heterosexuálov, keď im LGBTQ komunita nijak neubližuje a bojuje len zlepšenie svojej situácie, nie limitovanie práve ostatných ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia