Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2019, 22:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Fínsko poráža Kanadu a odnáša si zo šampionátu na Slovensku zlato

ŠPORT FÍNSKO KANADA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hokejový ošiaľ v Bratislave a Košiciach sa dnešným dňom končí, Slovensko však už o pár mesiacov čaká kvalifikácia na ZOH.

Majstrovstvá sveta v hokeji na Slovensku sú definitívne na konci. Dnes poobede bol na programe zápas o tretie miesto medzi Českom a Ruskom, z bronzových medailí sa nakoniec tešila Zborná. Diváci videli dohromady viac ako 80 striel, predĺženie aj nájazdy, takže zvíťazil aj atraktívny hokej. 

Ešte väčšie očakávania sme mali od samotného finále, kde sa stretli odvekí rivali z Fínska a Kanady. Javorové listy mali viackrát šťastie v poslednej sekunde a hru nemali pod kontrolou tak, ako bolo zvykom na predošlých šampionátoch, aj napriek tomu do stretnutia nastupovali ako mierny favorit. 

Boli sme svedkami atraktívneho hokeja, početných šancí aj tyčiek na oboch stranách, prvé dve tretiny však priniesli len po jednom góle a rozhodovala až tá tretia. Hneď v úvode sa presadil druhýkrát v zápase Anttila a zvyšoval na 2:1 pre Fínsko.

Napriek extrémnemu tlaku Kanady paradoxne na 3:1 upravoval stav Pesonen. Reprezentácii zo zámoria nepomohlo ani odvolanie brankára 3 minúty pred koncom stretnutia a z MS na Slovensku si odnášajú striebro. 

Fínsko poráža Kanadu a odnáša si zo šampionátu na Slovensku zlato
Zdroj: TASR – Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia