Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2019, 14:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Niekto naschvál podpálil úle a zabil tak 500-tisíc včiel. Nikto nechápe, kto by toho mohol byť schopný

ZAUJÍMAVOSTI VČELY
Uložiť Uložené

Americké mesto Houston sa spamätáva z prírodnej katastrofy.

Média stále informujú o tom, že populácia včiel na svete klesá, a tak si tieto usilovné živočíchy musíme vážiť viac ako doteraz. Namiesto toho sa neznámy páchateľ alebo páchatelia pustili do podpaľovania úľov neďaleko amerického mesta Houston, čím nielenže spôsobili tisícové škody, ale zabili tak zrejme až 500-tisíc včiel.

Polícia už začala vyšetrovanie, pričom muži zákona zatiaľ zistili, že útok na úle sa mal odohrať 27. apríla.  Škody zatiaľ neboli presne vyčíslené, pretože včelári musia najskôr zistiť, či v úľoch prežili kráľovné a ako vyzerajú jednotlivé populácie.

Správu o podpálených úľoch zverejnila organizácia Brazoria County Beekeepers Association, ktorá v dojímavom príspevku sľubuje finančnú odmenu za akékoľvek informácie o kriminálnikoch. Zároveň argumentuje, že zničených bolo približne 20 úľov a v každom jednom žije okolo 30-tisíc včiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia