Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2019, 10:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Facebook mení svoje ikonické logo. Výrazne prerobil aj dizajn celej stránky či funkcie v Messengeri

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Sociálna sieť sa rozhodla upraviť svoj imidž.

Mark Zuckerberg sa včera postavil pred tisícky divákov v publiku na konferencii F8 a predstavil hromadu zmien, ktoré si sociálna sieť prichystala pre svojich užívateľov.

Ústrednými témami celého večera boli súkromie a bezpečnosť, pretože práve v týchto oblastiach Facebook verejnosť za posledné mesiace veľmi neočaril. Zuckerberg preto sľubuje, že do súkromia užívateľov budú investované obrovské prostriedky, aby sa v budúcnosti predišlo škandálom či útokom hackerov.


Meniť sa bude aj vizuálna stránka sociálnej siete. Facebook predstavil dizajn FB5, čo v praxi znamená transformáciu celej platformy na mobiloch aj počítačoch zo starého vizuálu na nový. Nový dizajn bude obsahovať oveľa menej modrej farby a dominovať bude biela. Všetko by vraj malo byť oveľa prehľadnejšie a jednoduchšie na používanie.

Na Mac aj Windows by mal prísť Messenger vďaka novým aplikáciám, takže si budeš môcť s kamarátmi pohodlne písať aj bez toho, aby si musel mať otvorený prehliadač. Chystajú sa aj tmavé módy na všetkých platformách či záložka Friends v Messengeri, kde uvidíš príspevky a aktivitu svojich priateľov nielen z Facebooku, ale aj z Instagramu a WhatsAppu.


V neposlednom rade bude sociálna sieť meniť svoje logo. Klasické logo malo doteraz tvar štvorca so zaobleným rohmi, teraz však na scénu prichádza okrúhla verzia s bledšou farbou. Dôležitejšími sa zároveň stanú skupiny, teda Groups, v ktorých na Facebooku tráviš čas, nech už je to susedská burza či vtipná skupina, ktorú ste si založili s kamarátmi.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00


Domov
Zdieľať
Diskusia