Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2019, 13:01
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Radšej Netflix ako sex. Až jedna tretina mileniálov uprednostňuje pred milovaním seriály a filmy

Radšej Netflix ako sex. Až jedna tretina mileniálov uprednostňuje pred milovaním seriály a filmy
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Streamovací gigant takéto tvrdenia popiera.

Podľa prieskumu Wall Street Journal má jeden zo štyroch Američanov pred pohlavným stykom uprednostniť sledovanie seriálov či filmov prostredníctvom streamovacích služieb. V rámci vekovej hranice 18 až 38 rokov však toto číslo vystúpi až na rovných 36 %.

Sme hrdí na to, že predstavujeme súčasť kultúrneho zeitgeistu, ale pripisovanie zásluh za desiatky rokov klesajúcu tendenciu v rámci sexu je nad naše schopnosti,“ vyjadril sa k veci hovorca Netflixu s tým, že americkí klienti pri Netflixe strávia v priemere 2 hodiny denne.

Už v roku 2017 ale profesorka psychológie Jean Twenge zo San Diego State University prišla s tvrdením, že streamovacie služby sú prepojené s odmietaním sexu. V minulosti sa páry pri sledovaní televízie mohli venovať jeden druhému aspoň počas dlhých reklamných prestávok, pri Netflixe sa ale šance na intímne spoznávanie partnerov znížili.

Sexuálny život ľudí ovplyvňujú samozrejmé rôzne faktory, a tak nemožno z problému viniť iba streamovacie služby. Ľudia závislí od rôznych výdobytkov 21. storočia však môžu byť v určitých smeroch obmedzovaní aj týmto spôsobom. A ako to vnímaš ty?

Anketa:
Myslíš si, že závislosť od Netflixu môže mať vplyv na sexuálny život jedincov?
Určite áno
V určitých prípadoch na tom niečo bude
Určite nie
Určite áno
21 %
105 Hlasov
V určitých prípadoch na tom niečo bude
51 %
262 Hlasov
Určite nie
28 %
143 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia