Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. apríla 2019, 19:45
Čas čítania 0:00
Barbara Leschingerová

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Fox Searchlight Pictures
FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Vo filmoch sa stretneš aj s úplnou nahotou niektorých slávnych hercov. Kto nabral odvahu a odhalil sa pred kamerou?

V súčasnej kinematografii sa čoraz častejšie stretávame s nahotou bez cenzúry a tým nemyslíme žiadne pornografické snímky, ale plnohodnotné drámy či moderné komédie. Úplne bežnou záležitosťou sa stali, napríklad obnažené ženské prsia, avšak do tejto kategórie celkom nezapadajú odhalené mužské genitálie. 

A predsa sa v Hollywoode nájde pár odvážlivcov, ktorí sa vyzliekli, vystúpili zo svojej komfortnej zóny a zmierili sa s tým, že ich uvidí celý svet. V tomto článku sa pozrieme na hercov, ktorí sa rozhodli odhodiť všetky zábrany, uteráky či spodné prádlo a divákom odhalili tie najintímnejšie partie svojich tiel.

Michael Fassbender (Shame, 2011)

Herec s nemecko-írskymi koreňmi Michael Fassbender kariéru odštartoval malými rolami v seriáloch. Do väčšieho povedomia sa dostal v roku 2008 vďaka biografickej dráme Hunger od režiséra Stevea McQueena, ktorá mu otvorila dvere do Hollywoodu.

McQueen poznal Fassbenderove kvality a keď hľadal hlavnú postavu do drámy Shame, Michael bol jeho prvou voľbou. Fassbender stvárnil mladého a úspešného Newyorčana Brandona, ktorý trpí závislosťou na sexe.

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

Herec sa ocitol pred ťažkou úlohou, ktorá si vyžadovala odhalenie intímnych partií a natočenie viacerých erotických scén. Keď si pustíš Shame, hneď v úvode sa ti Michael ukáže v celej svojej kráse, ako kráča nahý po byte. 

Počas natáčania (25 dní) sa dostal za svoje hranice herectva, keď pred celým štábom masturboval, strihol si sex s dvomi ženami alebo močil priamo pred kamerou (trikrát). Za svoj výkon v Shame si vyslúžil nomináciu na Zlatý glóbus, avšak George Clooney mu sošku vyfúkol a spomenul ho v ďakovnej reči.

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Fox Searchlight Pictures


Richard Gere (American Gigolo, 1980)

Možno si netušil, že Richard Gere, hviezda romantických filmov ako Pretty Woman či Nevesta na úteku, sa už v 80. rokoch ukázal celkom nahý v krimi dráme American Gigolo. Charizmatický niekdajší sexsymbol potešil ženskú časť publika, keď po milostnom akte s modelkou Lauren Hutton vyliezol nahý z postele a  kráčal k oknu. 

Napriek tomu, že sa nahota nevyskytovala v  scenári, tak sa Gere rozhodol pre odvážny krok a svetu odhalil svoje telo. O tri roky neskôr sa opäť vyzliekol donaha v romantickom filme Breathless. 

Tam sa odviazal s francúzskou herečkou Valérie Kaprisky, ktorá mala v čase natáčania filmu iba 19 rokov, zatiaľ čo Gere mal 33 rokov. Ostrieľaný Richard jej pomohol prekonať hanblivosť počas natáčania vášnivých scén a erotických momentov v sprche alebo v posteli.

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Metro Goldwyn Mayer Studios

Chris Pine (Outlaw King, 2018)

Chris Pine sa vo filmovej brandži pohybuje už nejaký ten piatok, ale nikdy divákom neukázal svoj penis. Zmena prišla s ponukou natočiť historickú drámu Outlaw King, v ktorej sa predstavil ako škótsky bojovník Robert Bruce. V časoch, keď sa ľudia kúpali nahí v jazere či v rieke, bolo nemysliteľné, aby sa Bruce vynoril z vody oblečený v bermudách, prípadne v ľanových nohaviciach.  

Odporúčané
Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) 26. januára 2024, 14:30

Chris nečakal, že svojím nahým telom vzbudí záujem médií a sociálnych sietí natoľko, že predbehne obnažené telo Angličanky Florence Pugh. Pozastavil sa nad absurdnými reakciami na jeho penis a nad pokrytectvom ľudí, ktorí považujú ženskú nahotu za samozrejmosť: „Očakáva sa od Florence, že to urobí, pretože je žena, ale odo mňa sa to neočakáva, pretože som muž?” 

Medzi mužskou a ženskou nahotou vo filme existuje určitá nerovnováha, na čo poukázala štúdia z roku 2016, ktorá odhalila, že sa herečky objavujú v hollywoodskych filmoch nahé, trojnásobne častejšie ako ich mužskí kolegovia. Pine nám svojím rozčarovaním pripomína, že sa v Hollywoode uplatňuje dvojitý meter, ktorý ani zďaleka nie je v poriadku. 

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Netflix

Ewan McGregor (Trainspotting, 1996)

Škót Ewan McGregor patrí medzi najodvážnejších hercov, ktorí sa odhalili v mnohých filmoch a ukázali svoj mužský pohlavný orgán. Nahý Ewan prichádza na scénu v druhej polovici 90. rokov v dráme The Pillow Book v spoločnosti 75-ročného Japonca, s ktorým si vymieňa bozky. 

V ďalšom projekte z 90. rokov s názvom Velvet Goldmine sa vyzliekol donaha, bozkával sa s hercom Jonathanom Rhys Meyersom a zdieľal sexuálnu scénu s Christianom Baleom. Nesmieme zabudnúť na jeho šialený výkon v Trainspottingu, kde sa taktiež vyzliekol a vliezol do postele s herečkou Kelly Macdonald.

V roku 2011 sa znova objavil nahý spolu s Evou Green v romantickej dráme Perfect Sense. Zámerne sa nevyhýbal nahote, pretože neuznáva prikrášlené sexuálne scény v hollywoodskych filmoch, kde sa pozeráme na lesknúce sa telá skryté pod perinou.   

Odporúčané
KVÍZ: Poznáš debutové filmy slávnych hercov a herečiek? Otestuj si svoje znalosti o kariérach hollywoodskych hviezd KVÍZ: Poznáš debutové filmy slávnych hercov a herečiek? Otestuj si svoje znalosti o kariérach hollywoodskych hviezd 8. januára 2024, 12:30

McGregor vníma nahotu vo filmoch ako prirodzenú súčasť jeho práce. V snímkach, ktoré odkrývajú jeho prirodzenie chce ukázať každý intímny aspekt charakteru. Verí, že si vyberá projekty, ktoré hovoria niečo o svete a odrážajú ľudské inštinkty a túžby.

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: PolyGram Filmed Entertainment

James McAvoy (The Last King of Scotland, 2006)

Na krátku chvíľu sa odhalil aj škótsky herec James McAvoy v biografickej dráme The Last King of Scotland. Počas vášnivého sexu s Kerry Washington vystavil svoj zadok a na malý moment vykukol aj jeho penis, keď sa za bieleho dňa obliekal pred ugandským prezidentom Idi Aminom. 

James sa musel popasovať s nahotou v divadle v predstavení Privates on Parade. Scéna, ktorá trvala nekonečných 10 minút, bola pre neho tvrdým orieškom, pretože sa v hľadisku usadila rodina McAvoyovcov, vrátane mladšej sestry Joy. Situáciu zhoršil fakt, že sa herec na javisku nemá kde skryť, a tak James musel čeliť trápnemu momentu a pokračovať ďalej v stvárnení postavy.

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Fox Searchlight Pictures


Tom Hardy (Bronson, 2008)

Drsného fešáka Toma Hardyho by si určite nezaradil k jednotvárnym hercom, ktorí sa nevedia vymaniť zo škatuľky osudových lások alebo lámačov ženských sŕdc. Jeho predchádzajúce projekty ti napovedia, že sa nebojí zachádzať do extrémov.

Odporúčané
5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal 5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal 20. septembra 2023, 9:30

Hardyho nahé telo sa neobjavuje vo filme v súvislosti so žiadnou sexuálnou scénou, ale v momentoch, keď sa schyľuje k brutálnemu násiliu. Hovoríme o biografickej dráme Bronson, kde sa vžil do role britského väzňa Charlesa Bronsona. Akékoľvek romantické predstavy o vypracovanom tele musíš dať bokom, pretože budeš sledovať Hardyho predstavenie s úplnou vážnosťou. 

V mysterióznom seriály Taboo si zahral muža menom James Delaney, ktorý sa vracia z Afriky do rodného Anglicka, aby si prevzal dedičstvo po otcovi. Fotografie zo zákulisia natáčania síce prezrádzali, že sa Hardy vyzlečie, ale v BBC usúdili, že tieto scény je potrebné cenzurovať a na intímne partie mu obliekli kus tkaniny. Vieš sa však dopátrať aj k fotkám, kde je nahý úplne.

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Magnet Releasing

Ralph Fiennes (A Bigger Splash, 2016)

Ani Angličan Ralph Fiennes nezaostáva za svojimi kolegami v odhaľovaní intímnych častí svojho tela. V historickej dráme Sunshine sa nahý Ralph objavil v pozícii mučiaceho maďarského Žida. V thrilleri Red Dragon zapózoval holý pred kamerou s potetovaným chrbtom, ktorý bol vytvorený kvôli jeho postave Francisa Dolarhydea. 

Fiennes sa nebráni nahým scénam ani v staršom veku. V dráme A Bigger Splash režiséra Luca Guadagnina (Call Me By Your Name) sú herci v oblasti nahoty celkom vyrovnaní. Nielen mladá Dakota Johnson ukazuje svoje zvodné krivky, ale aj mužská časť hereckého obsadenia sa zbavila svojho oblečenia.

Odporúčané
Hádky slávnych hercov: Sylvester Stallone sa vytočil pre kura s horčicou, Ryan Reynolds si uťahoval z Wesleyho Snipesa Hádky slávnych hercov: Sylvester Stallone sa vytočil pre kura s horčicou, Ryan Reynolds si uťahoval z Wesleyho Snipesa 28. augusta 2023, 9:30

Ralph si užíva slnečnú dovolenku v Taliansku, vychutnáva si miestne špeciality, tancuje a neváha skočiť do bazéna celkom nahý.  Pri nočnom kúpaní mu robí spoločnosť belgický herec Matthias Schoenaerts, s ktorým konverzuje, napriek tomu, že mu Fiennes ukazuje svoj holý zadok a penis. 

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Fox Searchlight Pictures


Ben Affleck (Gone Girl, 2014)

Ben Affleck vzbudil veľký záujem u verejnosti, keď v jednom rozhovore pre MTV prezradil, že diváci zazrú jeho penis v mysterióznom thrilleri Gone Girl. Ďalej žartoval na adresu svojho pohlavného údu a radil ľuďom, aby si ho viac vychutnali v 3D. 

Režisér David Fincher oboznamoval Afflecka s nahotou už od začiatku natáčania a taktiež ho upozorňoval na to, že nakrúcajú film bez príkras. Affleck sa s tým musel zmieriť a pripraviť sa na scénu v sprche. Jeho vtedajšia manželka Jennifer Garner sa nevyhla otázkam o Benovej nahote v show u Ellen a ako jej odpovedala sa dozvieš tu.

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: 20th Century Fox

Jason Segel (Forgetting Sarah Marshall, 2008) 

Na začiatku komédie Forgetting Sarah Marshall sa zoznámiš s Petrom a jeho priateľkou Sarah, ktorá sa s ním chce rozísť. V momente, keď vyjde zo sprchy a Sarah ho pustí k vode, šokovaný Peter upustí uterák a tebe sa ukáže nahý Jason Segel. 

Neuveríš, ale Segel sa postaral aj o scenár k filmu a pri písaní otváracej scény sa inšpiroval vlastným milostným životom. Papier síce znesie všetko, ale natočiť situáciu, pri ktorej sa ukáže nahý nielen pred herečkou Kristen Bell, celým štábom, ale aj pred divákmi v kinách, si vyžaduje poriadnu dávku odvahy.  

Odporúčané
10 najlepších detských hereckých výkonov všetkých čias. Toto sú najmladší herci nominovaní na Oscara, ktorí prekonali dospelých 10 najlepších detských hereckých výkonov všetkých čias. Toto sú najmladší herci nominovaní na Oscara, ktorí prekonali dospelých 13. júna 2023, 12:30

Tvorcovia pomohli Jasonovi odhodiť zábrany tým, že si jeho odhalenie odložili na neskôr. Nakoniec bola najviac poznačenou Segelova matka, ktorá netušila, že uvidí synáčikov penis. Tento trápny moment ju rozplakal a po vzhliadnutí filmu rozposlala varovné maily adresované členom rodiny.

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Universal Pictures


Viggo Mortensen (Eastern Promises, 2007)

Američana Vigga Mortensena si mohol naposledy vidieť v oscarovej dráme Green Book, vďaka ktorej si vyslúžil niekoľko nominácií na prestížne ceny. Mortensen si vyberá rôznorodé projekty, v ktorých sa bez problémov vyzlečie a urobí všetko preto, aby sa čo najvernejšie ponoril do charakteru. 

Počas natáčania krimi thrilleru Eastern Promises sa potrápil s náročnou bojovou scénou, ktorá zabrala dva dni natáčania a obsahovala aj jeho nahotu. Viggo si zahral ruského gangstra, ktorého jedného dňa prepadnú dvaja útočníci v kúpeľoch. Pre zachovanie realistickosti sa dohodol s režisérom, že počas boja nesmie mať na sebe uterák, a preto zažije bolestivý dopad na tvrdé dlaždice celkom nahý.

Viggo s nahotou ani zďaleka neskončil a opäť sa vyzliekol kvôli komediálnej dráme Captain Fantastic. Iste si spomínaš na jeho nezabudnuteľnú rolu otca, ale možno ti utkvela v pamäti aj scéna, kedy vystupuje z autobusu nahý a prihovára sa cudziemu staršiemu páru: „Je to len penis. Každý muž ho má. Všetci sme zvieratá na zemi.“ Niečo nám hovorí, že Viggo s nahotou vo filme ešte neskončil.

Mužská nahota vo filme alebo ako sa známi herci vyzliekli pred kamerou
Zdroj: Focus Features

V minulosti sme sa venovali herečkám, ktoré sa obnažili pred kamerou, či už zahraničným hviezdam alebo slovenským kráskam, avšak v tomto článku sme sa zamerali na zriedkavejšie odhalenia intímnych partií opačného pohlavia. Prekvapil ťa niektorý zo spomenutých hercov svojou nahotou vo filme? 

Domov
Zdieľať
Diskusia