Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2019, 10:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovensko na MS v hokeji podporia aj hráči z NHL, budeme mať tím plný hviezd zo zámoria?

ŠPORT SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Aj keď platí, že prítomnosť Slovákov z najlepšej hokejovej ligy sveta nemusí znamenať úspech, mohol by sa aspoň zvýšiť záujem fanúšikov.

Už o necelý mesiac bude Slovensko hostiť ďalší hokejový šampionát, ktorý sa bude konať v Bratislave a Košiciach od 10. do 26. mája. Ako už určite vieš, naša reprezentácia odohrá základnú časť v metropole východu a čaká nás hneď niekoľko náročných stretnutí v rade, menovite zápas s USA, Fínskom a Kanadou.

Druhá „polovica“ bude v našej Skupine A o niečo prijateľnejšia výber slovenskej reprezentácie sa stretne skôr s papierovo slabšími súpermi – Nemeckom, Francúzskom, Veľkou Britániou a Dánskom. Odhadovať však výsledky dopredu s kalkuačkou v ruke zatiaľ nemá význam a radšej sa poďme pozrieť na to, ako by mohol byť náš tím obohatený o posily z NHL v ideálnom prípade. 

Už teraz vieme, že účasť potvrdil Andrej Sekera, Christián Jaroš a Tomáš Tatar. Prvý menovaný síce neodohral veľa zápasov, skúsenosti má však na rozdávanie a obrane bez akýchkoľvek pochýb výrazne pomôže. Spoločne s Jarošom tak budú silným základom v obrane. 

Slovensko na MS v hokeji podporia aj hráči z NHL, budeme mať tím plný hviezd zo zámoria?
Zdroj: TASR

Zatiaľ jediný potvrdený útočník zo zámoria odohral 80 zápasov, strelil 25 gólov a 33-krát asistoval, takže je snáď dostatočne rozbehnutý na to, aby sa ukázal aj na MS. Stále je veľká šanca, že sa dočkáme príchodu Richada Pánika, ten však aktuálne nemá v NHL žiadnu zmluvu, a tak sú otázne hlavne oficiality týkajúce sa poistky.

Generálny manažér tímu Miroslav Šatan sa však pre šport.sk vyjadril, že existuje zmluva s IIHF, v rámci ktorej prepláca časť nákladov asociácia, takže sa necháme prekvapiť. 

Odporúčané
MS v hokeji na Slovensku sa bížia: 5 klišé, ktoré všetci nenávidíme MS v hokeji na Slovensku sa bížia: 5 klišé, ktoré všetci nenávidíme 25. marca 2019, 10:45

Dobrou správou je, že zopár želiezok v ohni máme stále aj vo vyraďovacej časti najprestížnejšej ligy sveta. Ak by vypladol Boston Bruins, reprezentačný dres by si mohli obliecť Zdeno Chára, Jaroslav Halák a Peter Cehlárik. V Toronte sa stále o Stanley Cup uchádza Martin Marinčin a v Tampe zasa Erik Černák.

Je, samozrejme, dôležité spomenúť, že prítomnosť hráčov z NHL nemusí nič znamenať, pravdou však ostáva, že slovenský hokej pomaly prestal byť pre fanúšikov atraktívny a práve známejšie mená by mohli aspoň pritiahnuť pozornosť divákov.  Do komentárov nám nezabudni napísať, či sa na majstrovstvá sveta v hokeji na Slovensku tešíš, prípadne, či s chystáš aj na niektorý zo zápasov.

Slovensko na MS v hokeji podporia aj hráči z NHL, budeme mať tím plný hviezd zo zámoria?
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia