Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. marca 2019, 16:04
Čas čítania 0:00
Lucia Čakyová

Islandský kaňon, ktorý preslávil Justin Bieber, dočasne uzatvoria kvôli návalu turistov

ZAUJÍMAVOSTI ISLAND JUSTIN BIEBER
Uložiť Uložené

Populárny spevák je opäť stredobodom pozornosti.

Zdá sa, že v poslednej dobe sa roztrhlo vrece s lokalitami, ktoré si nevedia dať rady s prívalom fotiek-chtivých turistov. K parížskej ulici Rue Crémieux sa pripája aj Island.

Nekontrolovateľný nárast turistov totiž zapríčinil enviromentálne škody aj v jednom z najmalebnejších islandských kaňonov s krkolomným názvom Fjaðrárgljúfur.

Nádherný kaňon nachádzajúci sa asi 240 kilometrov od mesta Reykjavík bude preto uzavretý. Ide našťastie len o dočasnú situáciu, ktorá by mala potrvať do júna.

Ako informoval portál CNN Travel, svoju vinu na tom nesie aj Justin Bieber. Kanadský spevák v roku 2015 totiž vydal videoklip ku skladbe I’ll Show You, ktorý sa natáčal na Islande. Niektoré scény sa točili práve v kaňone Fjaðrárgljúfur. Vizuál má dnes na YouTube 440 miliónov zhliadnutí.

 

Podľa riaditeľa islandskej agentúry životného prostredia bol dovtedy Fjaðrárgljúfur celkom neznámy kaňon, ktorý poznali najmä Islanďania.

Húfy ľudí sem začali prúdiť až po tom, čo uzrelo svetlo sveta populárne video Biebera. Táto nádherná lokalita si však s toľkými návštevníkmi nedokáže poradiť a aj preto bude na čas pre turistov neprístupná, aby sa zotavila.

Odporúčané
Najlepší manažér, najhorší človek? Kto je Scooter Braun, ktorý dostal výpoveď od Justina Biebera aj Ariany Grande Najlepší manažér, najhorší človek? Kto je Scooter Braun, ktorý dostal výpoveď od Justina Biebera aj Ariany Grande 1. septembra 2023, 12:30

Samozrejme, netreba zo všetkého viniť len speváka. Podľa riaditeľky národnej turistickej centrály Visit Iceland bude kaňon na čas uzatvorený aj kvôli bezpečnosti, pretože jarné počasie býva v tejto lokalite nevyspytateľné.

Je potrebné vybudovať lepšiu infraštruktúru, aby mohli turisti obdivovať prírodný unikát celoročne. Uvažuje sa aj nad vybudovaním vyhliadkových plošín alebo nad vyberaním vstupného.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RIDGE DURRANT | Utah Adventure (@lifeonthe_ridge),

Domov
Zdieľať
Diskusia