Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2019, 14:09
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Sing Street je vynikajúcou hudobnou romantikou, ktorá ťa nabije energiou ako už dávno nič iné

Sing Street je vynikajúcou hudobnou romantikou, ktorá ťa nabije energiou ako už dávno nič iné
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY ARGO TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Nevieš, aký film si pustiť? Potom by ti mohli pomôcť naše pravidelné tipy.

Máme tu opäť sobotu, čo znamená, že dorazilo ďalšie vydanie našej rubriky Tipy na filmy. V nej ti už klasicky ponúkneme trojicu skvelých snímok, ktorým by si určite mal dať šancu.

Oskar A. – Sing Street (2016, réžia: John Carney)

Dospievanie v Dubline v 80. rokoch nie je pre Conora (Ferdia Walsh-Peelo) žiadnou zábavou. Jeho otec prišiel o prácu, manželstvo rodičov sa rozpadá a mladík tak musí prestúpiť na lacnejšiu školu, kde je navyše šikanovaný.

Všetko sa ale zmení v momente, keď stretne krásnu Raphinu (Lucy Boynton) a pozve ju, aby si zahrala vo videoklipe jeho kapely. Problém je však v tom, že Conor zatiaľ žiadnu kapelu nemá. A takto nejako začína jedna z najlepších tínedžerských romantických komédií za posledné roky.

Toto neuveriteľne príjemné retro v sebe totiž šikovne spája pohodovú atmosféru, skvele napísané aj zahrané postavy a poriadne chytľavé skladby, ktoré ťa nabijú energiou. Veľká škoda, že sa Sing Street nedostalo do slovenských kín. Rozhodne by si od tuzemských divákov zaslúžilo oveľa viac pozornosti, než sa mu v skutočnosti dostávalo. 9/10

Peter P. – Séria The Thin Man (1934-1947, réžia: W. S. Van Dyke, Richard Thorpe a Edward Buzzell)

Nick a Nora Charlesovci a Asta. Manželský pár a ich pes sú hlavnými postavami šestice filmov, ktoré síce nepatria medzi všeobecne známe klasiky, no rozhodne stoja za to. V každom filme sa rieši komplikovaná detektívna zápletka (z počiatku vychádzajúca z diel Dashiella Hammetta), no nejde o klasické tradičné filmy noir.  Rozdiel je najmä v postavách. Ústredná dvojica je totiž komediálne ladená.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Nick bol pravdepodobne najviac hláškujúcou postavou, až kým sa na plátna nepozrel Posledný skaut Joe Hallenbeck, pričom Nora mu je viac než vyrovnaným parťákom. Ich vzájomná chémia je nenapodobiteľná a ide o jeden z najlepších manželských párov histórie. Korenie tomu dodáva aj fakt, že mužská polovička je takmer non-stop pod vplyvom alkoholu.  Kriminálne linky sú dostatočne prepracované aj nepredvídateľné.

Ku cti tejto sérii ale slúži najmä fakt, že je kvalitatívne vyrovnaná a ani jeden z jej článkov nepadne do vôd čistého priemeru. Ak máš rád staré filmy a hľadáš niečo menej notoricky známe, tak sériu vyskúšaj a okrem zábavy či napätia uvidíš aj legendu Jamesa Stewarta v jednej z jeho prvých veľkých úloh. Sériu tvorí The Thin Man (8/10), After the Thin Man (9/10), Another Thin Man (8/10), Shadow of the Thin Man (7,5/10), The Thin Man Goes Home (9/10) a Song of the Thin Man (6,5/10).

Šimon K. – Argo: Nebezpečný útek (Argo, 2012, réžia: Ben Affleck)

Najlepší film roku 2012, najlepší adaptovaný scenár a najlepší strih. To sú tri kategórie, v ktorých si sošku Oscara odniesla snímka natočená podľa skutočných udalostí, Argo. Režisér a hlavný herec v jednej osobe – Ben Affleck – predvádza majstrovstvo nielen pred kamerou, ale skôr za ňou. Až priam neuveriteľný sa dnes zdá príbeh o 6 amerických diplomatoch, ktorí zostali trčať uprostred krvavej iránskej revolúcie v hlavnom meste Teheráne.

Ak by sa čo i len ukázali na ulici, boli by pravdepodobne popravení. Zachrániť sa ich tak vydáva agent CIA Tony Mendez (Affleck) aj so svojím geniálnym plánom. Mendez navrhne votrieť sa do krajiny s falošnou identitou a cestou späť si chce pribaliť 6 pasažierov. Ako to ale urobiť bez toho, aby si to ktokoľvek všimol? Američan sa rozhodne vydávať seba a šiestich diplomatov za kanadských filmárov.

Odporúčané
Recenzia Bones & All: Timothée Chalamet podrezáva hrdlá a konzumuje ľudí aj s kosťami. Pri sledovaní filmu ťa možno napne Recenzia Bones & All: Timothée Chalamet podrezáva hrdlá a konzumuje ľudí aj s kosťami. Pri sledovaní filmu ťa možno napne 23. novembra 2022, 17:30

Tí chcú v okolí Teheránu hľadať vhodné lokácie pre film, ktorý nikdy nevznikne. Keďže dej sa odohráva na prelome 70. a 80. rokov, teda v dobe, kedy naplno frčalo Star Wars, padne voľba na sci-fi s púštnymi lokáciami, akými „údajne” oplýva práve Irán. Ako sa však toto vesmírne sci-fi, ktoré nikdy reálne nejestvovalo, vlastne volalo? Pozri sa na názov tohto filmu a určite si pozri aj samotnú atmosferickú snímku. 9/10

Domov
Zdieľať
Diskusia