Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2019, 0:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Berlíne sa pobili fanúšikovia dvoch znepriatelených youtuberov. Zasahovať muselo až 100 policajtov

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Berlínom sa fanúšikovia youtuberov prehnali ako smršť.

Množstvo dnešných internetových influencerov si neuvedomuje, aký obrovský vplyv majú na verejnosť a svojich sledovateľov. Smutným príkladom nesprávneho vplyvu sa stali dvaja youtuberi z Nemecka, ktorí sa dostali do konfliktu a namiesto konštruktívnej debaty vyhecovali svojich fanúšikov, aby vyšli do ulíc Berlína a pobili sa.

Na námestí Alexanderplatz v nemeckom hlavnom meste sa podľa policajtov malo zhromaždiť viac ako 400 ľudí. Skupina sa rozdelila na dve časti podľa youtuberov a napokon sa spustila bitka, do ktorej museli zasiahnuť muži zákona. Tých prišlo viac ako 100.


Britské BBC píše, že v jednej chvíli sa vraj bilo približne 50 ľudí, čo nie je v centre Berlína zrejme najvhodnejší spôsob trávenia voľného času, a tak do hry vstúpili policajné peprové spreje a slzný plyn.

Nikomu sa našťastie nič vážnejšie nestalo, medzi hromadou ľudí sa zranili dvaja policajti a niekoľko ľudí muselo byť vyšetrených kvôli podráždeným očiam, čo spôsobil práve slzný plyn, inak sa bezpečnostným zložkám podarilo dav rozdeliť a zabrániť zbytočnej eskalácii.

Zasahujúci policajti zadržali deväť bitkárov, ktorým hrozí obvinenie z výtržníctva, a neskôr vydali vyhlásenie, kde influencerov vyzývajú, aby sa správali zodpovednejšie. Youtuberi Thatsbekir a Bahar Al Amood svoju vinu samozrejme popreli, bitku vraj nijak nezapríčinili. Bezpečnostné zložky však konštatujú, že takýmto konfliktmi si tvorcovia zvyšujú popularitu.

Domov
Zdieľať
Diskusia