Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. marca 2019, 11:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nová aplikácia na iPhone automaticky odstraňuje nechcených ľudí či autá z tvojich fotiek. Exceluje pri dlhých expozíciách

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Aplikácia Spectre sľubuje nový zážitok z fotenia.

Miluješ fotografovanie a rád experimentuješ s dlhou expozíciou? V štandardných smartfónoch na dnešnom trhu môžeš na jednoduché vytváranie dlhej expozície zabudnúť, funguje maximálne v manuálnom móde a ak svojmu foťáku veľmi nerozumieš, tak sa k nemu zrejme nikdy nedostaneš.

V tejto chvíli si však na iPhone môžeš stiahnuť novú aplikáciu Spectre, ktorá je zameraná práve na dlhé expozície. V praxi to znamená, že keď si budeš fotiť večernú Bratislavu, vďaka Spectre sa môžeš pokochať ťahajúcimi sa svetlami z áut či pouličných lámp a žiaroviek priamo z bytov po okolí. Ak ťa viac láka fotenie vĺn narážajúcich na pobrežie, Spectre sa vraj vie postarať aj o to, aby takéto zábery vĺn vytvárali po upravení v človeku dojem pohybu.

Aplikácia zároveň pracuje s umelou inteligenciou, vďaka čomu vie v prípade potreby odstrániť z pozadia tvojej fotografie zbytočných a nechcených ľudí či autá. Autori Spectre zároveň tvrdia, že vďaka používaniu umelej inteligencie dokáže aplikácia stabilizovať fotografie tak verne, ako keby si používal stojan. Profesionálni fotografi zvyčajne pri dlhej expozícii stabilizujú svoje zariadenia na tripodoch. 

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Na App Store sa Spectre momentálne predáva za 2,99 dolára a z niekoľkých stoviek recenzií si zatiaľ udržiava hodnotenie 3,7. Niektorí ľudia na ňu po pár dňoch nedajú dopustiť, iní ju zase považujú za nepoužiteľnú.

Nová aplikácia na iPhone automaticky odstraňuje nechcených ľudí či autá z tvojich fotiek. Exceluje pri dlhých expozíciách
Zdroj: Spectre
Domov
Zdieľať
Diskusia