Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci s mi-store.sk
24. januára 2019, 16:56
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Xiaomi Mi Mix 3 je perfektnou vysúvačkou pre tých najnáročnejších

Xiaomi Mi Mix 3 je perfektnou vysúvačkou pre tých najnáročnejších
TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Najočakávanejší vysúvací telefón roku 2019 prichádza!

Pamätáte si na časy, kedy bolo cool vlastniť takzvanú vysúvačku? Či už ste potrebovali zobraziť vysúvateľnú klávesnicu kvôli písaniu alebo ste si len užívali mechanický pohyb jednotlivých častí, faktom je, že tento pohyb bol medzi užívateľmi skutočne populárny. A hoci sa po príchode smartfónov trend vysúvania veľmi rýchlo vytratil, zdá sa, že Xiaomi mu opäť začala venovať pozornosť a tak vám s radosťou predstavujeme najočakávanejšiu vysúvačku roku 2019, Xiaomi Mi Mix 3.

Xiaomi Mi Mix 3 je perfektnou vysúvačkou pre tých najnáročnejších
Zdroj: Xiaomi

Konštrukcia

Čínsky výrobca sa rozhodol skĺbiť príjemne s užitočným a pri implementovaní rozľahlého displeja sa vyrovnal s eliminovaním výrezu po svojom. Aby dokázal pokryť väčšinu prednej plochy, vymyslel elegantné riešenie a prednú kameru zabudoval pod samotný displej.

Medzi užívateľmi okamžite vznikli otázky týkajúce sa kvality spracovania vysúvného mechanizmu, no rozhodne sa niet čoho obávať. Výrobca garantuje 300 000 cyklov a napríklad na tomto videu portál Gizmochina otestoval mechanizmus až na 600 000 cyklov. Telefón fungoval aj naďalej bez problémov. Len pre zaujímavosť, ak každý deň vysunieš selfie kameru presne 10-krát, spomenutú hranicu 300 000 cyklov by si dosiahol po 82 rokoch. Odolnú konštrukciu vlajkovej lode s hmotnosťou 218 gramov tvorí kombinácia keramiky a hliníka.

Xiaomi Mi Mix 3 je perfektnou vysúvačkou pre tých najnáročnejších
Zdroj: Xiaomi

Displej

Ako sme uviedli vyššie, presunutie kamery dalo prednosť displeju, čím Xiaomi docielilo neuveriteľný pomer zobrazovacieho panelu ku konštrukcii spomedzi všetkých smartfónov, až 93,4%Uhlopriečka 6,39-palca ponúka dostatočne jemné Full HD+ rozlíšenie a s použitím technológie AMOLED sa môžeš spoľahnúť na živé farby a pravú čiernu. Opäť sa budeme opakovať, no pri tak veľkom displeji a širšom pomere strán 19.5:9 sa stáva Mi Mix 3 ideálnym zariadením na konzumovanie multimédií či hranie hier. 

Xiaomi Mi Mix 3 je perfektnou vysúvačkou pre tých najnáročnejších
Zdroj: Xiaomi

Výkon

Zvláda Mi Mix 3 náročné aplikácie, multitasking či najnovšie hry? Úplne bez problémov. „Črevá“ telefónu tvorí aktuálne jeden z najvýkonnejších mobilných čipov, Snapdragon 845. Úsporný 8-jadrový procesor spolupracuje s 6GB RAM a tak sa určite nestretneš s pomalou odozvou či nebodaj zasekávaním sa. Vnútornú pamäť s veľkosťou 128 GB síce nemožno rozšíriť o pamäťovú kartu, avšak uvedený objem možno považovať za postačujúci. 

Xiaomi Mi Mix 3 je perfektnou vysúvačkou pre tých najnáročnejších
Zdroj: Xiaomi

Fotoaparát

Vysúvací selfie fotoaparát sa skladá z dvoch samostatných snímačov s rozlíšeniami 24 a 2 MP. Zatiaľ, čo jeden sa venuje výhradne fotografovaniu, druhý zabezpečuje plynulý portrét mód (rozostrenie pozadia) aj počas nahrávania a zároveň asistuje umelej inteligencii pri detekcii scény a následnom zlepšení kvalít fotografie alebo videa. 

Zadná dvojica fotoaparátov s rozlíšeniami 12 + 12 MP je pripravená aj na náročné fotografovanie v horších svetelných podmienkach a spomedzi všetkých smartfónov obsadila v relevantnom teste DxOmark 6. miesto s celkovým počtom bodov 103. Tu by bolo dobré pripomenúť, že v tomto rebríčku sa nachádzajú telefóny, ktoré cenou ani zďaleka nemôžu konkurovať o triedu lacnejšiemu Mi Mix 3. 

Xiaomi Mi Mix 3 je perfektnou vysúvačkou pre tých najnáročnejších
Zdroj: Xiaomi

Batéria

Podpora nabíjania Quick Charge 4.0+ spolu s podporou bezdrôtového nabíjania znie viac než dobre, no nezabudni tiež do úvahy brať fakt, že Xiaomi ti k telefónu pribalí bezdrôtovú nabíjačku s až 30% vyšším nabíjacím výkonom (10W). Batéria s kapacitou 3 200 mAh sa pri použití nabíjačky podporujúcej QC 4.0+ nabije z 0 na 100 za menej než 90 minút.

Xiaomi Mi Mix 3 je perfektnou vysúvačkou pre tých najnáročnejších
Zdroj: Xiaomi
  • odolná výsuvná konštrukcia - 300 000 garantovaných cyklov vysúvania
  • hliníkovo-keramické telo
  • hmotnosť 218 g
  • 6,39-palcový Full HD+ AMOLED displej pokrývajúci 93,4% predného panelu
  • zadný fotoaparát s dvojicou snímačov 12 + 12 MP
  • predný výsuvný fotoaparát s dvojicou snímačov 24 + 2 MP
  • 8-jadrový Snapdragon 845
  • 6 GB RAM
  • vnútorná pamäť 128 GB
  • batéria s kapacitou 3 200 mAh
  • podpora rýchleho nabíjania Quick Charge 4.0+
  • bezdrôtové nabíjanie (bezdrôtová nabíjačka v balení)
  • Dual SIM
  • Bluetooth 5.0
  • NFC, snímač odtlačkov prstov, USB-C
  • Android 9.0

Ak by sme mali Mi Mix 3 zhrnúť v kocke, povedali by sme, že ide o cenovo dostupné zariadenie pre tých najnáročnejších užívateľov. V porovnaní s vlajkovými loďami konkurencie je cena viac než priaznivá a nadupaný hardvér ponúka to najlepšie, čo na trhu v súčasnosti nájdeme. Mi Mix 3 sa predáva v troch farebných prevedeniach: Čierna, zelená a modrá.

Xiaomi Mi Mix 3 kúpiš na mi-store.sk za 609,00€

Domov
Zdieľať
Diskusia