Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2018, 13:12
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Tancuješ tančeky z Fortnite? Ničíš si kolená, varuje lekár

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Ortopéd varuje, aby si prestal flossovať, pretože škodíš svojim kolenám.

Doktor Ed Thompson v tom má jasno. Popularita flossovania, ktoré sa preslávilo hlavne vďaka hre Fortnite, má negatívny dopad na zdravie ľudí na celom svete. Zvýšil sa počet prípadov „floss knee“ (flosovacie koleno?).

„Flossing zahŕňa pohyb kolien zľava doprava, na čo koleno nie je zvyknuté,“ objasňuje doktor. Tento pohyb podľa neho nie je normálny a môže spôsobiť bolesti. „Keď ľudia prichádzajú do mojej ordinácie, sťažujú sa na bolesti v kolenách s tým, že to je z tancovania. Keď sa spýtam, akému tancu sa venujú, odpovedajú, že flossing,“ vysvetľuje.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bhangra Empire (@bhangraempire),

Problém s flossovaním doktor prirovnal k chorobám, ktoré priniesli technologické trendy.

Len pre úplnosť, ako vznikol floss dance. Herné štúdio Epic Games, ktoré vytvorilo hru Fortnite, dáva do hry tančeky ako kozmetický doplnok. Sú prevažne inšpirované rôznymi tancami z virálnych videí.

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

Floss dance vo Fortnite bol konkrétne inšpirovaný chalanom Russellom Horningom, ktorý ho zatancoval počas Saturday Night Live vystúpení, pričom ho hecovala Katy Perry.

Domov
Zdieľať
Diskusia