Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2018, 11:04
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Čo robiť, keď sa Santa Claus ocitne v úzkych? Tohtoročné najlepšie vianočné reklamy ťa chytia za srdce, ale aj pobavia

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ešte stále sa nájde veľa tvorcov, ktorí si na reklamách dávajú záležať.

Máme začiatok decembra a pomaly sa k nám blíži vianočný čas. Teda minimálne na televíznych obrazovkách, kde budeme mať a máme možnosť vidieť najrôznejšie vianočné reklamy.

Svojou troškou prispela aj švajčiarska sieť obchodných domov Manor, a to hneď v dvoch reklamách, ktoré by snáď obstáli aj ako svojské krátke filmy. Prvá spadá ešte do vianočnej sezóny roku 2017, druhá je z tohto roku. Obe sa ale môžu pochváliť kvalitnou animáciou, nápaditosťou aj humornými situáciami.

 

V prvom príbehu sledujeme malého chlapca, ktorý Santa Clausovi pošle kresbu svojho vytúženého darčeka. Problém je, že Santa Claus ani jeho pomocníci nevedia, čo na obrázku vlastne je. Hrozí tak, že chlapca na Vianoce čaká sklamanie. Ale riešenie sa nájde, ako koniec-koncov sám uvidíš. 

Druhý príbeh sa odohráva priamo v obchodnom dome Manor. V nej iný chlapec nechtiac nahliadne do dielne Santových pomocníkov a do oka mu padne škriatok Elfred. Práve toho chce dostať na Vianoce, čo sa ale Elfredovi ani trochu nepáči. 

Musí teda rýchlo vymyslieť záložný plán, pokiaľ teda nechce skončiť ako obyčajná hračka a absolvovať všetky nepríjemnosti s tým súvisiace. Podarí sa Elfredovi zmeniť svoj osud? Isté je len to, že napokon všetko dopadne celkom inak. Aj tento príbeh boduje humorom, sviežosťou aj celkovou pointou. 

Práve na podobných kúskoch vidíme, že reklamy nemusia byť nutne otravné, obťažujúce a bez nápadu. Pokojne by sme prijali, aby sa podobné diela objavovali aj na našich televíznych obrazovkách. Je príjemné vidieť, že aj na reklamách si ešte dávajú tvorcovia záležať.

Škoda, že pre tie naozaj kvalitné musíme často pátrať v zahraničí. Vďaka internetu si ich však aspoň takto môžeme vychutnať aj na našich obrazovkách. Ako bonus prikladáme dojemný animák The Fox and the Mouse.

Domov
Zdieľať
Diskusia