Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2018, 17:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Fotograf zachytil nesmierne vzácneho bieleho sobíka. Fotky rozkošného mláďaťa roztopia aj prvý zimný sneh

ZAUJÍMAVOSTI NÓRSKO VIANOCE
Uložiť Uložené

Nádherného bieleho soba sa podarilo zachytiť v Nórsku.

Nórskemu fotografovi sa podaril úžasný kúsok, keď zachytil fotografiu fascinujúceho bieleho soba. 24-ročný Mads Nordsveen tak zrejme prežil moment svojho života, pretože biele soby sú mimoriadne vzácne a v prírode sa ich nachádza len úplné minimum.


Na obrázku malý sobík nádherne splýva s prostredím vďaka snehobielej srsti. Zviera však nie je albínom, na srsti má menšie tmavšie škvrny, zatiaľ čo albín by nemal žiadnu farbu. Predpokladá sa, že sa snehobiele soby narodili s genetickou mutáciou, ktorá odstraňuje pigment z ich srsti.

Vidieť rozkošné mláďatko bieleho soba je radosťou samo o sebe, ale pokiaľ by ti to nestačilo, podľa škandinávskych tradícií prináša takéto prírodné stretnutie veľa šťastia.

Vidieť ich je totiž mimoriadne náročné a takmer nemožné, podobný rozruch naposledy spôsobil dospelý biely sob v roku 2016, ktorého fotograf zachytil vo Švédsku. V tom prípade však predsa len išlo o albína.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mads Nordsveen (@mads),

Domov
Zdieľať
Diskusia