Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2018, 13:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Milovaný prehrávač Winamp hlási na rok 2019 veľkolepý návrat

TECH HUDBA
Uložiť Uložené

Snáď nebude chýbať ani charakteristická lama.

Ak si počítač nezačal používať v posledných rokoch, potom si s veľkou pravdepodobnosťou vyrastal na hudobnom prehrávači Winamp. Kedysi v minulom desaťročí snáď nebol počítač, kde by si prehrávač s charakteristickou lamou nenašiel, avšak vo vlastníctve spoločnosti AOL postupom rokov upadol do zabudnutia.

Médiá ho pred pár rokmi vyhlásili za mŕtvu aplikáciu a skutočne tomu nebolo inak. Posledná vážna aktualizácia prišla v roku 2013 a odvtedy na trhu dominujú služby ako iTunes, Spotify, Apple Music či Google Music Library. Winamp však na rok 2019 chystá veľkolepý návrat. 

Prehrávač v roku 2014 odkúpila firma Radionomy a aj keď s ním doteraz nič neurobila, jej šéf Alexandre Saboundjian teraz ohlásil veľké novinky. Budúci rok máme očakávať novú verziu Winamp 6, ktorej hlavným cieľom bude konsolidácia hudobného zážitku do jednej aplikácie.

Spoločnosť chce dosiahnuť, aby si vo Winampe mohol počúvať svoje Spotify playlisty, podcasty, vlastné MP3 skladby z počítača, hudbu z cloudu či streamovať rádiové stanice.

Odporúčané
Yael: Tomy Kotty mi na liečenie doniesol kinderko s tým, že som p*ssy boy, ale podržal ma. Texty som tam písal na WC (Rozhovor) Yael: Tomy Kotty mi na liečenie doniesol kinderko s tým, že som p*ssy boy, ale podržal ma. Texty som tam písal na WC (Rozhovor) 6. mája 2024, 12:30

Zatiaľ neboli zverejnené žiadne bližšie informácie, avšak vyhlásenie vyzerá ako menšia revolúcia. Fanúšikovia Winampu sa z nostalgie určite tešia a to ich možno prekvapí informácia o tom, že dodnes prehrávač po celom svete využíva až 100 miliónov ľudí. Čo nám známa lama prinesie budúci rok? Necháme sa prekvapiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia