Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2018, 18:54
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Po novom môžeš na Facebook pridávať aj 3D fotky. Funkcia dokáže z klasickej snímky vytvoriť pohyblivý záber

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Facebook je schopný určiť vzdialenosť objektov na fotografii a podľa toho s nimi následne hýbať v priestore.

Facebook, ako jedna z najväčších sociálnych sietí, si pravdepodobne uvedomuje fakt, že veľké množstvo používateľov stále viac preferuje skôr Instagram na zdieľanie svojich fotografií. 

Ten však taktiež patrí pod Zuckerbergovu spoločnosť, no keďže Mark chce, aby boli všetky jeho sociálne siete rovnako populárne, snaží sa aby bol Facebook stále atraktívnejší a inovatívnejší.

Práve preto prichádza aplikácia s revolučnou novinkou s názvom 3D Photos. Už asi aj z názvu chápeš, o čo asi pôjde, no pre ucelené vysvetlenie – táto funkcia dokáže z obyčajnej fotografie vytvoriť unikátnu pohyblivú 3D snímku, ktorá sa hýbe v závislosti od tvojej manipulácie so smartfónom.

Túto technológiu našťastie spoločnosť implementovala priamo do aplikácie Facebook, a preto si nebudeš musieť sťahovať žiadne dodatočné appky. Funkcia sa nachádza v ponuke pri pridávaní nového príspevku na tvojej stene. Ak by si to nevedel nájsť, pomôže ti tento návod:

Novinka je v súčasnosti dostupná zatiaľ len na niektorých platformách, konkrétne v rámci systému iOS či VR aplikácie, ktorá sa dá používať v Oculus prehliadači na zariadení Oculus Go alebo vo Firefoxe na zariadení Oculus Rift. Kedy bude funkcia dostupná aj pre Android používateľov zatiaľ ešte známe nie je.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Aby si však vytvoril 3D fotografiu, potrebuješ smartfón vybavený duálnou kamerou (napríklad iPhone 7 a 8 vo verzii Plus alebo novinky X a XS). O zvyšok sa už postará umelá inteligencia, ktorá automaticky rozozná objekty a spracuje ich tak, aby sa pri nakláňaní hýbali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia