Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2018, 12:09
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Youtuber začal náhle zarábať menej o 4 000 € mesačne, a tak sa musel vrátiť do bežného zamestnania

TECH FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Práca internetových tvorcov vie prekvapiť z hodiny na hodinu.

Meno Joerg Sprave ti pravdepodobne nič nehovorí. Nemecký internetový tvorca sa posledné roky venoval natáčaniu videí, v ktorých ľuďom ukazoval najrôznejšie zbrane od mečov, cez luky až po kuše a nožíky.

Veľké množstvo zbraní si Joerg vyrábal úplne sám, takže potreboval dostatok peňazí na nákup materiálu a nástrojov potrebných pri produkcii. Za kreativitu pri výrobe zbraní ho za uplynulé roky vychválilo množstvo väčších aj menších svetových médií a Joerg ani nečakal, že sa z neho stane youtuber na plný úväzok.

Vypracoval sa na hranicu viac ako 2 miliónov odberateľov, vďaka čomu mesačne zarábal cez 5 600 €. Po zaplatení daní a poistenia mu zostávalo dostatok financií na výrobu zbraní, natáčanie videí a pohodlný životný štýl, čo sa však minulý rok náhle zmenilo.

V priebehu 8 mesiacov Youtube kompletne zmenilo svoj algoritmus, a tak odrazu mnohí tvorcovia nedostávali za svoje videá z reklám zaplatené vôbec, alebo sa im príjmy výrazne prepadli.

Ani Joerga reklamná apokalypsa neobišla, pretože sa mu mesačná výplata znížila z 5 600 € na približne 1 200 €, z čoho v Nemecku nedokázal rozumne vyžiť.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Svojim sledovateľom preto nedávno oznámil, že kariéru profesionálneho youtubera zavesil na klinec a z videí už nebude zarábať vôbec nič, pričom sa rozhodol vrátiť späť do stáleho zamestnania.

Nebude si žiť najhoršie, pretože bude pokračovať ako manažér svojho obchodu a vrátil sa aj do štandardnej práce.

Ľudia na internete sa pri pohľade na Joerga zamysleli nad tým, koľko mladých youtuberov sa naplno spolieha na svoj internetový príjem bez vzdelania, a tak by sa raz mohli zobudiť a zistiť, že spôsob obživy sa im odrazu stratil.

Domov
Zdieľať
Diskusia