Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2018, 14:24
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Môže byť najluxusnejšie SUV planéty ešte luxusnejšie? Za 1,8 milióna € áno

TECH ROLLS-ROYCE
Uložiť Uložené

O vyše meter dlhší rázvor robí z luxusného Cullinana pozoruhodnú limuzínu.

Nemožno povedať, že by Rolls-Royce Cullinan patril medzi málo exkluzívne SUV-čka na trhu, práve naopak, ide o to najluxusnejšie a najdrahšie sériovo vyrábané vozidlo tejto kategórie na svete. Klassen, nemecká firma známa predlžovaním vozidiel, má však na vec iný názor, a preto na trh práve uvádza predĺžené vyhotovenie prepychového SUV. 

Podstatou úpravy je zväčšený rázvor o citeľných 1016 milimetrov, čím celková dĺžka karosérie predstavuje impozantných 6357 milimetrov. 4,3-metrový rázvor zaručuje značne viac priestoru pre zadnú posádku, kde kraľuje maximálna pohoda a luxus. Presnejšia špecifikácia zadného "salónika" zatiaľ nie je známa, dá sa však predpokladať, že nemalý nárast rozmerov so sebou prinesie minimálne dve ďalšie sedadlá umiestnené proti smeru jazdy.

Môže byť najluxusnejšie SUV planéty ešte luxusnejšie? Za 1,8 milióna € áno
Zdroj: www.klassen.de

Spoločnosť Klassen má v pláne ponúkať aj pancierové vyhotovenie s balistickou ochranou úrovne 7 alebo až 9. O pohon sa, samozrejme, naďalej stará dvakrát preplňovaná V12-ka s objemom 6,75 l, výkonom 420 kW / 571 koní a krútiacim momentom 850 Nm.

Odporúčané
Oženil sa so sesternicou, homosexuálov dáva ukameňovať. Sultán z Bruneja má lietadlo zo zlata a majetok takmer 30 miliárd eur Oženil sa so sesternicou, homosexuálov dáva ukameňovať. Sultán z Bruneja má lietadlo zo zlata a majetok takmer 30 miliárd eur 13. marca 2024, 8:30

Podrobnejšie technické špecifikácie sa dozvieme neskôr, dodajme však to, že cena predĺženého Cullinana bude približne na úrovni 1,8 milióna €. Doteraz nevznikol ani jeden hotový exemplár, ak však príde objednávka, v priebehu pol roka sa to zmení. Ostatne, Klassen je na takéto chuťovky stále v strehu.

Domov
Zdieľať
Diskusia