Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2018, 15:24
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Koncu sveta môžu zabrániť len anjel a démon. Bláznivá fantasy komédia s vynikajúcimi hercami láka na poriadne uletenú zábavu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Miniséria Good Omens na motívy kultového románu Neila Gaimana a Terryho Pratchetta dorazí budúci rok.

Televízna miniséria Good Omens vychádza z rovnomenného humoristického fantasy románu od Neila Gaimana a Terryho Pratchetta a jej témou nie je nič menšie ako biblický Armageddon. Veru, koniec sveta je blízko a armády nebies a pekla sa chystajú na finálny súboj.

Anjel Aziraphale (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) sú nerozluční priatelia, ktorí žijú na Zemi a užívajú si všetky jej slasti. Niet teda divu, že sa im myšlienka jej zničenia ani trochu nepozdáva. Museli by sa totiž vrátiť do svojich domovov, a tam to nie je bohvie čo. Na vlastnú päsť sa teda snažia svet zachrániť.

V tom sa im posnaží pomôcť aj čarodejnica Anathema (Adria Arjona) a kľúčovú rolu v udalostiach bude tiež hrať Adam Young (Sam Taylor Buck), dobrácky a kamarátsky chlapec. Ten totiž stále netuší, že je v skutočnosti Antikrist.

A to je len začiatok! Na ceste za odvrátením biblickej apokalypsy našich hrdinov čaká ešte mnoho bizarných a absurdných situácií.

Réžie sa ujal Douglas Mackinnon a scenár napísal samotný Neil Gaiman. Vo vedľajších úlohách sa objavia aj Jon Hamm, Josie Lawrence, Michael McKean, Jack Whitehall, Miranda Richardson, Reece Smhearsmith, Derek Jacobi, Nick Offerman či Frances McDormand. Posledná menovaná prepožičia hlas samotnému Bohu.

Koncu sveta môžu zabrániť len anjel a démon. Bláznivá fantasy komédia s vynikajúcimi hercami láka na poriadne uletenú zábavu
Zdroj: Amazon Video/BBC

Trailer láka na poriadnu porciu kvalitnej britskej zábavy, ktorý snáď svojej skvelej predlohe (vyšla aj v češtine pod názvom Dobrá znamení) hanbu neurobí. Obzvlášť keď prihliadneme k faktu, že na scenári pracuje priamo jeden z jej autorov.

Titulné duo Sheen/Tennant si svoje roly očividne užíva a aj zvyšok kastingu vyzerá výborne. Tejto bláznivej apokalypse určite dáme šancu. Miniséria bude mať 6 dielov a dorazí v priebehu roka 2019.

Koncu sveta môžu zabrániť len anjel a démon. Bláznivá fantasy komédia s vynikajúcimi hercami láka na poriadne uletenú zábavu
Zdroj: Amazon Videos/BBC

Domov
Zdieľať
Diskusia