Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2018, 13:38
Čas čítania 0:00
Marek R.

Keňan Eliud Kipchoge zabehol na Berlínskom maratóne svetový rekord

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Svojim konkurentom nedal absolútne žiadnu šancu.

V nedeľu sa v hlavnom meste Nemecka konal prestížny Berlínsky maratón. Na ňom sa predstavil aj Keňan Eliud Kipchoge, ktorý je považovaný právom za jedného z najlepších maratóncov všetkých čias a toto označenie potvrdil aj počas maratónu v Berlíne.

V cieli mu namerali neskutočný čas  2:01:39 h, čím zlepšil svetový rekord jeho krajana Dennisa Kimetta spred štyroch rokov až o jednu minútu a 17 sekúnd.


Na trati dlhej 42,195 kilometra tak zabehol suverénny svetový rekord pri tempe 2:53/km. Podľa IAAF ide o najvýraznejšie vylepšenie maratónskeho rekordu od roku 1967, kedy Derek Clayton vylepšil vtedajší svetový rekord o dve minúty a 23 sekúnd.

Počas maratónskych pretekov je takmer neporaziteľný, z jedenástich pokusov totiž vyhral až desaťkrát vrátane zlata z olympiády v Riu, v Berlíne to pre neho bol tretí triumf a tri tituly má napríklad aj z maratónu v Londýne.


Domov
Zdieľať
Diskusia