Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. septembra 2018, 10:38
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Hyena z Osvienčimu používala praktiky, z ktorých mrazí. Ako 20-ročná sa stala najobávanejšou nacistickou dozorkyňou

ZAUJÍMAVOSTI MUČENIE
Uložiť Uložené

Bičovanie do krvi, kaličenie pohlavných orgánov, ale aj surové bitky, Irma sa nezastavila pred ničím.

Muži sú síce už od prírody agresívnejší a násilnejší, no raz za čas sa objaví žena, ktorá svojím správaním túto skutočnosť značne naruší. Dnešnú dávku ohavnosti nám naservíruje mladé, na prvý pohľad nevinné nemecké žieňa. Nenechajte sa však oklamať jej dokonale upraveným zovňajškom. Za vždy dokonalou vôňou sa skrývala nemilosrdná tyranka, ktorej metódy sa v koncentračných táboroch vyznačovali utrpením a krviprelievaním. Irma Grese si vyslúžila prezývku „Hyena Osvienčimu“.  

Hyena z Osvienčimu používala praktiky, z ktorých mrazí. Ako 20-ročná sa stala najobávanejšou nacistickou dozorkyňou
Zdroj: wikimedia.org

Vráťme sa však na začiatok. Irma Grese prišla na svet v októbri roku 1923 v nemeckom Wrechene ako tretie z piatich detí. Keďže bol jej otec Alfred Grese členom nacistickej strany, ideológia nacistického socializmu jej v krvi prúdila už od detstva. Iba rok po tom, čo sa dostali nacisti k moci, spáchala jej matka samovraždu. Zmena politického režimu však nebola dôvodom jej samovraždy. Kyselinu chlorovodíkovú vypila po tom, čo zistila, že jej je Alfred neverný.

V roku 1938, teda keď mala Irma 15 rokov, sa rozhodla školu opustiť. Historici sa domnievajú, že dôvodom, prečo nedokončila ani základnú školu, boli slabé schopnosti, resp. nízka inteligencia. Práve kombinácia mŕtvej matky a zanedbanej školskej dochádzky ju uviedli na zlé chodníky. Krátko po tom totiž vstúpila do Zväzu nemeckých dievčat, čo bolo obdobou Hitlerovej mládeže (Hitlerjugend) v ženskom podaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia