Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2018, 3:01
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Bugatti pritvrdzuje a odhaľuje exkluzivitku, ktorá sa má za 5 miliónov € predviesť najmä v zákrutách

TECH BUGATTI
Uložiť Uložené

Striktne obmedzený model Divo zaujme už na prvý pohľad.

I keď automobilka Bugatti už dlhší čas naznačovala príchod akejsi novinky, málokto by čakal, že sa dočkáme nového modelu. Chiron už síce je nejaký ten rok na scéne, stále však hovoríme o relatívne novom počine. Avšak, po uplynulých hodinách sa k nemu do portfólia značky zaraďuje model Divo. Pravdou je, že ako jeho základ poslúžil práve Chiron, vo výsledku ale ide o ďalšiu exkluzivitku, ktorá netají svoj pretekársky charakter.

Už samotným názvom odkazuje na športovú minulosť - Alberto Divo bol slávnym pretekárom, ktorý v rokoch 1928 a 1929 vyhral známe preteky Targa Florio, konkrétne vo vozidle Bugatti Type 35 B. Jeho silnou stránkou bola rýchlosť v zákrutách, no a práve o tom by mala byť aj táto novinka. Samozrejme, aj Bugatti Divo poháňa mohutná W16-ka s výkonom 1500 koní a 1600 Nm, podstata zmien tak tkvie skôr v dizajne a aerodynamike. 

Bugatti pritvrdzuje a odhaľuje exkluzivitku, ktorá sa má za 5 miliónov € predviesť najmä v zákrutách
Zdroj: www.bugatti.com

Divo pôsobí podstatne športovejšie a aerodynamickejšie, o čom svedčí najmä do posledného detailu navrhnutý karbónový bodykit s výrazným krídlom. Ten nielen zaručil zvýšenie prítlaku o 90 kilogramov, ale zároveň aj zníženie hmotnosti o 35 kilogramov na úroveň 1960 kg. Akcelerácia na stovku zaberie Divu len 2,4 sekundy, maximálna rýchlosť je pritom obmedzená na hodnote 380 km/h. Technici sľubujú značne lepšie manévrovanie v zákrutách, za čo môže i upravený podvozok s tuhším nastavením.

Odporúčané
Bugatti ukázalo jeden zo svojich najunikátnejších výtvorov. Špeciálny kúsok odkazuje ručnými maľbami na slávnu minulosť Bugatti ukázalo jeden zo svojich najunikátnejších výtvorov. Špeciálny kúsok odkazuje ručnými maľbami na slávnu minulosť 18. augusta 2023, 13:30

Bugatti Dino vznikne pritom v počte "až" 40 kusov, každý z nich však bude majiteľa stáť minimálne 5 miliónov €. Bez dane! Keď napíšeme, že všetkých štyridsať kusov je už vopred vypredaných, asi už nikoho z vás neprekvapíme.

Domov
Zdieľať
Diskusia