Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2018, 17:50
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Multimilionár, Rádio Pi*a či Rytmusov telefonát s Rosenbergom. Toto je 10 najlepších slovenských rapových skitov

HUDBA SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Skity boli neodmysliteľnou súčasťou najlepších domácich albumov v minulosti a teraz sa opäť vracajú do módy.

Keď si zaspomíname na najzásadnejšie projekty slovenského rapu vznikajúce okolo roku 2006, ich neodmysliteľnou súčasťou boli vždy skity. Krátke skreče, ktorých autormi sú najčastejšie samotní interpreti, no zväčša nejde o hudobné stopy ako také.

Skôr by sme ich mohli definovať ako vtipné telefonáty, ústrižky rozhovorov či obyčajné náhodne vzniknuté nahrávky, ktoré sa nachádzajú na začiatku, v strede alebo na konci skladby, resp. vystupujú na projektoch samostatne, majú svoj názov a v trackliste svoje miesto. Ich cieľom je primárne poslucháčov pobaviť, aj keď pravdou je, že niektorí šikovnejší ich dokážu využiť ako dramaturgické vsuvky alebo lepšie povedané prechody medzi témami skladieb.

Môžu prispievať k hodnote albumu a vytvárať koncept alebo zobrazovať nekonečnú zdravú tupotu interpretov, čo drvivá väčšina fanúšikov našťastie dokáže patrične oceniť. Dnes si ukážeme desiatku najlepších skitov v slovenskom rape, ktoré od úplných začiatkov vznikli a už tradične si k nim povieme čosi viac z pozadia. 

Ešte predtým, ako sa to výberu pustíme, by sme radi upozornili, že podstatná časť skitov môže pohoršovať intelektuálov a aby si si tento článok užil, musíš pochopiť, že niektoré nahrávky sú staré viac ako dekádu. Poďme teda spomínať!


Kontrafakt - Multimilionár

Multimilionár je najlepší skit, aký kedy na Slovensku a v Česku vznikol. Zároveň sme presvedčení o tom, že ho už nikto nikdy neprekoná a jediným našim prianím by bolo, ak by mohol dostať vizuálnu stránku. Rytmus aj Ego si vždy dokázali robiť srandu nielen zo všetkých ostatných navôkol, ale tiež zo seba navzájom, čo sa v tomto prípade stopercentne prejavilo.

Namedropy známych ľudí, hra na homosexuálov, skvelé otázky a atraktívna finančná odmena spravili z paródie na televíznu show vzácny klenot slovenskej histórie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia