Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2018, 14:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ľudia založili petíciu, aby mohli vypiť tekutinu z egyptského sarkofágu. Vtipný nápad podporilo už cez 10-tisíc užívateľov

ZAUJÍMAVOSTI EGYPT
Uložiť Uložené

Bláznivý nápad získal veľmi veľkú popularitu.

Na začiatku júla svet obletela správa o vzácnom náleze pod egyptským mestom Alexandria. Pri výstavbe novej budovy tam objavili masívny 30-tonový sarkofág, o ktorom sa okamžite začali šíriť najrôznejšie fámy. Egypťania museli sarkofág poriadne pripraviť na otvorenie, ktoré napokon prišlo pred pár dňami.

Teórie o tom, že v sarkofágu bude pochovaný samotný Alexander Veľký, sa neukázali ako pravdivé, pretože Egypťania v ňom našli len tri kostry. Jedna z nich vykazovala poranenie ostrým predmetom ako šíp, takže pravdepodobne mohlo ísť o vojakov. 

Nanešťastie pre archeológov, sarkofág sa za posledných 2000 rokov nenápadne poškodil a do vnútra sa dostala hnedá tekutina z blízkeho odpadového potrubia. Tekutina zničila prípadné zachované múmie, ale na internete sa objavil bláznivý nápad o tom, že by sme mali tekutinu použiť na výrobu perlivého nápoja, aby sme ju mohli vypiť.

Nápad bol premenený na petíciu na portáli Change.org a momentálne ju podpísalo skoro 11-tisíc ľudí. Cieľom výroby nápoja by malo byť získanie tajomnej sily ukrytej v tekutine a následná smrť, pretože by sme ju nevedeli zvládnuť. 

Ľudia založili petíciu, aby mohli vypiť tekutinu z egyptského sarkofágu. Vtipný nápad podporilo už cez 10-tisíc užívateľov
Domov
Zdieľať
Diskusia