Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2018, 9:30
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Thriller Glass od M. Night Shyamalana spája postavy z Unbreakable aj Split a vnadí na výdatnú porciu mysteriózna a osudovosti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po nedávnom plagáte a sérii obrázkov tu máme konečne aj ukážku. Očakávaný filmový projekt režiséra M. Night Shyamalan sa totiž na Comic-Cone v San Diegu odhalil v plnej paráde.

Keď sme v roku 2017 započuli na konci snímky Split povedomý hudobný motív Jamesa Newtona Howarda a krátko nato spoznali aj postavu Davida Dunna stvárnenú Bruceom Willisom, okamžite nám bol jasné, čo sa to vlastne deje.

Režisér M. Night Shyamalan totiž opäť potvrdil svoju genialitu a po necelých dvoch dekádach potajomky priniesol do kín pokračovanie/spin-off jeho pecky Unbreakable. Odvtedy ubehol už viac než rok a my zrazu stojíme takmer na prahu premiéry filmu Glass, ktorý je pokračovaním oboch vyššie zmienených.

Čo sa samotného príbehu týka, v ňom bude Dunn prenasledovať Crumba (James McAvoy) a jeho nadľudskú osobnosť v sérii eskalujúcich stretnutí, pričom Elijah Price (Samuel L. Jackson) sa zhostí pozície šedej eminencie ťahajúcej za nitky.

Zároveň sa ale posnaží Dunna a Crumba postaviť proti sebe kvôli vlastným záhadným plánom. Bude totiž disponovať závažnými tajomstvami, ktoré zásadne ovplyvnia životy oboch mužov. Na Glass sa tešíme, hoci sme si ešte pred pár mesiacmi neboli istí, či je dobré vracať sa ku klasike ako Unbreakable.

Trailer však dokazuje, že Shyamalan to má pevne v rukách. Z prvých záberov dýcha skvelá atmosféra a nefalšovaná osudovosť. Evidentne sa bude výrazne hrať na psychologickú stránku, čo len kvitujeme.

Zároveň nám ukážka ponúka aj niekoľko naozaj pôsobivých výjavov a scén. Nehovoriac už o tom, že film bude evidentne premakaný aj po technickej stránke.

Za réžiou aj scenárom stojí spomínaný M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Signs) a okrem pánov Willisa, McAvoya a Jacksona si zahrá napríklad aj Anya Taylor-JoySpencer Treat ClarkCharlayne Woodard či Sarah Paulson.

Premiéra snímky Glass je u nás momentálne naplánovaná na 17. januára (leden) 2019 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť viac, klikajte sem. Čo hovoríte na debutovú ukážku? Tiež sa už neviete dočkať kina?

Thriller Glass od M. Night Shyamalana spája postavy z Unbreakable aj Split a vnadí na výdatnú porciu mysteriózna a osudovosti
Zdroj: Alex Ross/Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia