Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2018, 18:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Peter Sagan zakončil 7. etapu Tour de France na treťom mieste. Slovenský cyklista si udržal náskok v bodovacej súťaži

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Peter Sagan si postrážil svoju pozíciu aj v 7. etape.

Najdlhšia siedma etapa Tour de France mala pasovať viacerým šprintérom. Aj keď si Peter Sagan pripísal na konto jubilejné 10. víťazstvo pred dvomi dňami, v najdlhšej etape na celej Tour bude musieť počítať so silnou konkurenciou od Gaviriu. Etapa obsahuje aj horskú prémiu, ale zaujímavejšia bude určite tá šprintérska, pretože v nej budú mať o body záujem všetci favoriti na zelený dres na čele s Petrom Saganom.


Po začiatku etapy sa objavili viaceré menšie či väčšie útoky, ale pelotón postupne veľkú časť z nich opätovne pohltil. Rovinatá etapa nepriala únikom, a tak si napokon Yoann Offredo síce vybudoval náskok cez 8 minút, avšak pelotón ho sťahoval a nakoniec nemal problém dobehnúť cyklistu, ktorý aspoň pre svojich sponzorov vybudoval zaujímavý čas pred kamerami. Vďaka úniku pochopiteľne horskú prémiu vyhral Yoann Offredo, čo však na priebežnom poradí v boji o bodkovaný dres nič nezmenilo, a tak pelotón naďalej sťahoval stratu a v etape sa nič vážne nedialo.

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04

Na programe bola približne 60 kilometrov pred koncom spomínaná šprintérska prémia. Vyhral ju Laurent Pichon. Peter Sagan si aj po nej udržal náskok 41 bodov na čele bodovacej súťaže. Záver etapy sa už tradične niesol v atmosfére nervozity. 

Špurt sa rozbehol priblIžne pol kilometra pred koncom a Peter Sagan si udržiaval dobrú pozíciu. Držal sa zadného kolesa Gaviriu a strážil si svojho najväčšieho konkurenta, aby mu neunikol, ale rybník obom cyklistom vypálil Dylan Groenewegen. Holanďan ukázal čistú silu a Gaviriu aj Sagana nechal za sebou, pričom rozdiel medzi ním a Kolumbijčanom bol na cieľovej čiare výrazný. Po konci etapy sa náskok v bodovacej súťaži síce scvrkol na 31 bodov, ale Peter nemusí byť vôbec sklamaný.


Domov
Zdieľať
Diskusia