Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. júla 2018, 15:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Milan Ondrík si v slovenskej dráme Pivnica podá drzých prepitých mladíkov vrátane postavy Dalyba

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvý trailer pre drámu Pivnica sľubuje množstvo násilia a emotívnych momentov.

Slovenská dráma Pivnica lákala najmä účasťou skvelého Milana Ondríka, no isté kruhy zaujalo aj angažovanie Dalyba, ktorého poznajú hlavne na našej rapovej scéne. 

Dnes tu máme konečne aj prvý trailer, po ktorom už vieme odhadnúť, čo nás to v kinách vlastne v septembri čaká. Rodičom zmizne dieťa, polícia si s prípadom nevie dať rady, a tak rodina berie spravodlivosť aj zodpovednosť za nájdenie dcérky do vlastných rúk. Nebude to však podľa zákonov a pravidiel. 

Za veľmi zľahčujúcich okolností by sme snímku mohli opísať ako slabšie Villeneuvovo Prisoners. Trailer nás síce neohúril, ale v porovnaní s inými slovenskými snímkami má skutočne čosi do seba, a tak ho budeme sledovať aj naďalej.

Môže sa z toho vykľuť slušná dráma s dobrými hercami na vysokej technickej úrovni. Niečo také v našich končinách predsa len v kinách nevídame často.

Za  stojí medzinárodný tvorivý tím a hrá v ňom medzinárodné herecké obsadenie na čele s francúzskym hercom Jean-Marc Barrom, ktorý je známy spoluprácami s Lucom Bessonom či Larsom Von Trierom. Barra dopĺňajú slovenskí herci Milan Ondrík, Jana Oľhová, Dalibor "Dalyb" Štofan, ale aj ruská herečka Oľga Simonova.

Za filmom stojí talentovaný ruský režisér Igor Vološin, kameramanom filmu je jeden z najznámejších slovenských kameramanov Martin Žiaran. Producentkou filmu je Lívia Filusová a jej spoločnosť FURIA FILM. 

Pivnica je dráma s prvkami krimithrilleru, ktorá rozpráva príbeh manželov Milana a Táne, ktorých vzťah je v troskách a spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však šestnásťročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby. Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny.

Kamaráti, spolužiaci, susedia, nikto im nevie pomôcť. Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie a rozhodne sa odhaliť pravdu sám. Čoho všetkého je schopný zúfalý rodič, keď mu zmizne dieťa? 

Premiéra Pivnice je naplánovaná na 27. september.

Domov
Zdieľať
Diskusia