Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2018, 15:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Cristiano Ronaldo zarobí v Juventuse 3400 eur každú hodinu. Kráľovský plat bude dostávať nasledujúce štyri roky

ŠPORT CRISTIANO RONALDO FINANCIE PENIAZE REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Portugalčan podpísal veľmi výhodný kontrakt.

Celý futbalový svet sa včera poobede pripravoval na semifinále majstrovstiev sveta. Prípravy v jednej chvíli prerušila bombastická správa zo španielskeho Madridu. Aj keď športoví novinári naznačovali, že by sa mal prestup Cristiana Ronalda udiať v blízkej dobe, nikto nečakal, že Juventus svoju novú posilu odhalí už pred prvým semifinále. Na povrch vychádzajú neustále nové informácie o tom, že Juventus dokonca Ronalda ani len neoslovil a vybral si ho priamo Portugalčan.

Nechceme polemizovať o všetkých možných dôvodoch, ktoré prinútili Ronalda odísť po deviatich rokoch z klubu, kde dosiahol úplne všetko, a tak sa radšej poďme pozrieť na hriešne vysoký plat. V minulosti sa v médiách viackrát objavili správy o tom, že Ronaldo nie je v Madride spokojný aj kvôli neschopnosti Florentina Pereza ponúknuť mu adekvátne zvýšenie platu. Do Juventusu preto Ronaldo odchádza aj so štvorročnou zmluvou na 120 miliónov eur, takže futbalista dostane na účet každý rok 30 miliónov.


Ak sa na zmluvu pozrieme detailnejšie, až potom objavíme skutočnú výšku kontraktu. Suma 30 miliónov ročne neznie vôbec zle, ale čo keby sme ju skúsili rozpočítať. Ronaldo každý mesiac zarobí 2,5 milióna eur, každý týždeň 576-tisíc, každý deň 82 000, každú hodinu 3400 eur, každú minútu 57 a každú sekundu 95 centov. Kým si prečítal posledné riadky, Portugalčan si stihol zarobiť možno aj viac než 100 eur. Juventus za hráča Madridu vyplatil 100 miliónov eur, takže spoločne s kontraktom ho bude za štyri roky stáť 340 miliónov eur, pretože v Taliansku musia kluby zaplatiť aj rovnako vysokú daň za plat.

Domov
Zdieľať
Diskusia