Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2018, 20:11
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Pomstou poháňaný Nicolas Cage loví v šialenom thrilleri členov náboženskej sekty. Kritici hovoria o geniálnom filme a budúcej kultovke

FILMY A SERIÁLY NICOLAS CAGE
Uložiť Uložené

Nicolas Cage zbiera za svoj film chválu zo všetkých strán. A podľa traileru sa zdá, že sa rozhodne máme na čo tešiť.

Zdá sa, že Nicolas Cage po dlhej dobe natočil poriadnu pecku. Jej názov znie Mandy a príbeh nás zavedie do roku 1983. Red Miller (Cage) je zlomený, ale odhodlaný muž a chce za každú cenu dostať členov náboženskej sekty, ktorí zavraždili lásku jeho života.

Okrem Cagea uvidíme aj Andreu Riseborough, Linusa Roachea, Billa Dukea či Richarda Brakea. Snímka si odbila premiéru v rámci festivalu v Cannes a kritici sú nadšení. Na Rotten Tomatoes má Mandy 97% s priemerným ratingom 8.1 a Metacritic hlási vynikajúcich 82%.

Recenzenti film označujú ako najšialenejšiu Cageovu snímku, akú kedy natočil a jeho výkon je údajne perfektný. Mandy síce neohúri nejakým zložitým príbehom, ale podľa všetkého sa môžeme tešiť na poriadne intenzívnu jazdu, kde nebude núdza o naturalistické násilie či psychedelické scény. 

Travis Hopson však napísal, že pokiaľ máte pomerne zvrátený a absurdný zmysel pre humor, nájdete v Mandy aj pomerne veľa vtipu. Podľa Adi Robertson zase film kombinuje postupy hororov zo 70. či 80. rokov a Jason Guerrasio napísal, že Mandy je jeden halucinogénny trip, ktorý vás vcucne a absolútne pohltí.

No a Dan Casey poznamenal, že snímke je doslova určené stať sa kultom a medzi rôznymi bizarnými a divokými filmami jej bude patriť čestné miesto.

Film režíroval Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow), avšak či sa snímky dočkáme aj na Slovensku, to je zatiaľ záhadou.

Pomstou poháňaný Nicolas Cage loví v šialenom thrilleri členov náboženskej sekty. Kritici hovoria o geniálnom filme a budúcej kultovke
Zdroj: XYZ Films/RLJE Films
Domov
Zdieľať
Diskusia