Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2018, 19:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Aj Slovensko má svoj Filmový chodník slávy. Aktuálne sa na ňom nachádza 9 významných osobností z oblasti tunajšej kinematografie a divadla

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Filmový chodník slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava v Bratislave nedávno odhalil novú pamätnú dlaždicu s podpisom Božidary Turzonovovej.

Minulý štvrtok 14. júna 2018 sa Božidara Turzonovová stala deviatou poctenou osobnosťou slovenskej divadelnej a filmovej scény. Jej meno a podpis na novej dlaždici Filmového chodníka slávy sa tak pripojil k menám, ako Ladislav Chudík, Mária Kráľovičová, Jozef Adamovič, Štefan Kvietik, Eva Krížiková, Ivan Palúch, Emília Vášáryová a Martin Huba.

"Je to pre mňa hrejivý pocit, že sú tu kolegovia aj môj drahý muž Jozef Adamovič. V tomto divadle sme od 60. rokov minulého storočia prežili takzvaný hviezdny čas slovenského divadla. Boli sme zrastení s jeho priestorom, vzduchom a teraz už aj so zemou tohto divadla," prehovorila po odhalení dlaždice Božidara Turzonovová

Absolventka Bratislavskej Vysokej školy múzických umení od roku 1963 pôsobí v Slovenskom národnom divadle. Okrem jej divadelných, filmových a televíznych úspechov pracovala aj ako pedagogička na spomínanej VŠMU, no taktiež na Akadémii umení v Banskej Bystrici či na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Tradícia Filmového chodníka započala v roku 2009 a do dnešného dňa sa radí medzi prvé podujatia Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava. Meno ďalšej ocenenej osobnosti bude vyhlásené v priebehu 20. ročníka MFF Bratislava (8-15. november 2018).

Aj Slovensko má svoj Filmový chodník slávy. Aktuálne sa na ňom nachádza 9 významných osobností z oblasti tunajšej kinematografie a divadla
Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia