Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2018, 16:07
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Elektrický Model S spoznávame ako štýlové kombi, prekvapivo však nepochádza od Tesly

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Elon Musk môže byť na Holanďanov patrične hrdý.

Model S je na trhu už nejaký ten rôčik, dokonca sme nedávno spoznali decentne modernizovanú podobu, automobilka Tesla však naďalej ponúka len jeden karosársky variant. Tým je klasický sedan, lepšie povedané 5-dverový liftback, ktorý si aj po tých rokoch naďalej drží veľmi moderné línie. Odstupom času sme boli svedkami niekoľkých aftermarketových úprav karosérie, pod tú azda najvydarenejšiu sa však podpisuje spoločnosť RemetzCar.

Holandská firma zaoberajúca sa karosárskymi prestavbami už dávnejšie ohlásila svoje ambície prestaviť Model S do rodinnejšej podoby, až v týchto dňoch sme však svedkami finálnej podoby. Populárny elektromobil tak prichádza ako praktickejšie kombi, ba čo viac, RemetzCar hovorí o vozidle s dodatkom Shooting Brake, čomu nasvedčuje aj efektne vytvarovaná zadná časť.

Elektrický Model S spoznávame ako štýlové kombi, prekvapivo však nepochádza od Tesly
Zdroj: www.remetzcar.nl

Holanďanom sa podarilo výborne skĺbiť teslácky dizajnový rukopis s novým karosárskym riešením, samotné tvary boli navyše doplnené o efektne zapracované chrómové línie, ktoré korešpondujú so základnou siluetou elektromobilu. S decentným prižmúrením oka tak možno povedať, že sa pozeráme na kombi, ktoré svojím dizajnovým návrhom plne zapadá do portfólia značky a Model S Shooting Brake pôsobí, akoby opustil brány výrobnej haly značky Tesla.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

RemetzCar hovorí o väčšom priestore pre hlavy zadných pasažierov, zároveň je jasné, že podstatne si polepšil najmä batožinový priestor, ktorý dostal značne praktickejší a využiteľnejší tvar. Žiaľ, veľkosť kufra zatiaľ úpravca nekomunikoval. Súdiac podľa fotiek môžeme pár kozmetických zmien evidovať aj v interiéri, kde pribudol karbónový dekór, hŕstka plakiet či nové kožené čalúnenie. Za výtvorom stojí dizajnér Niels van Roij, pričom celý projekt vznikal ako dopyt zo strany zberateľa s menom Floris de Raadt. Ako sa však dozvedáme, RemetzCar má v pláne vytvoriť až 20-kusovú sériu, otázkou už len zostáva, na akú čiastku si prestavbu bude ceniť.

Domov
Zdieľať
Diskusia