Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2018, 19:07
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Mladý český poslanec pokojne ťažil kryptomenu, zatial čo mu štát platil neobvyklý účet za elektrinu zo služobného bytu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Výťažok si podľa jeho slov nenechá. Peniaze údajne poputujú na charitu.

Kryptomien je momentálne viac než dosť a dá sa na nich slušne zarobiť. Záujem českých investorov o ne výrazne rastie, i keď priamy obchod s nimi zatiaľ drvivá väčšina českých bánk neumožňuje či dokonca blokuje. Poslanca Českej pirátskej strany Tomáša Vymazala očividne taktiež zaujalo digitálne platidlo, a tak sa ho rozhodol tažiť priamo z pohodlia služobného bytu.

Je všeobecne známym faktom, že ťažba kryptomien si vyžaduje vysoký výkon a spotrebu elektrickej energie. Práve to prezradilo Čecha, keďže si jeho vysoký účet za elektrinu všimlo vedenie Poslaneckej snemovne. Poslanec pre portál Aktuálně.cz tvrdí, že mu výkonné počítače pomáhali vykurovať jeho studený byt. Taktiež sa ospravedlnil a sľúbil, že zarobené peniaze použije dobročinné účely.

  

Ťažba podľa jeho slov trvala približne tri týždne počas decembra minulého roka. Na ťažbu mal využívať jeden počítač s pripojenými troma grafickými kartami. Vymazal ťažil nie moc známu alternatívu digitálnej meny - Zcash.

Tento coin je v súčasnosti podľa Coinmarketcap 21. najhodnotnejšou digitálnou menou v rebríčku, pričom jedna minca má cenu približne 245 eur. V januári dosahovala maximálnu úroveň, vyše 745 eur. Poslanec vyťažil mince v hodnote niekoľko sto českých korún. Spolu so sumou za spotrebovanú energiu ju venuje na charitu.

Domov
Zdieľať
Diskusia