Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2018, 10:29
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Tesla sa zapísala do Guinnessovej knihy rekordov. Model X ťahal najnovší Boeing až 300 metrov

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Elektromobil verzus lietadlo.

Automobilov, ktorým sa podarilo potiahnuť niekoľko metrov menšie či väčšie lietadlá, sme tu už mali množstvo. Naposledy týmto štýlom Porsche odprezentovalo svoje luxusné SUV, keďže za Cayenne kompetentní zapriahli najväčšie osobné lietadlo sveta Airbus A380. Stalo sa tak na letisku Charles de Gaulle v Paríži, kde variant Turbo S potiahol 285-tonový kolos 42 metrov, čím sa zapísal do Guinnessovej knihy rekordov.

Ešte predtým V10-kový Touareg potiahol legendárny Jumbo Jet, teda Boeing 747, no a najnovšie sa o obdobný rekord postarala pre zmenu automobilka Tesla. Známy austrálsky letecký prepravca Qantas totiž v najnovšom videu ukazuje v plnej kráse svoj novučičký Boeing 787-9, podstatou však nie je len Dreamliner ako taký. Pozornosť sa upriamuje najmä na elektromobil Model X vo verzii P100D.

Tesla sa zapísala do Guinnessovej knihy rekordov. Model X ťahal najnovší Boeing až 300 metrov
Zdroj: www.youtube.com

Najsilnejší variant rodinnej Tesly totiž dokázal rovných 300 metrov ťahať približne 115-tonový Boeing najnovšej generácie, čím sa mladučká automobilka zapísala v danej disciplíne do Guinnessovej knihy rekordov v rámci elektromobilov. Papierovo síce značka uvádza, že Model X dokáže utiahnuť maximálne 2250-kilogramový príves, hravo si poradila aj s veľkým lietadlom, ktoré v danej konfigurácii prepraví 236 cestujúcich. 

Domov
Zdieľať
Diskusia