Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. mája 2018, 12:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kanye West povedal, že otroctvo bolo voľbou a teraz sa z neho smeje celý svet. Pozvali ho do Afriky, aby si obzrel otrocké prístavy

ZAUJÍMAVOSTI KANYE WEST
Uložiť Uložené

Americký raper stratil kvôli svojim výrokom množstvo fanúšikov.

Hudobníci potrebujú často šokovať verejnosť, aby sa stali stredobodom pozornosti a ich tvorba sa lepšie predávala. Najviac to platí v období krátko pred vydaním nového albumu, čo len potvrdzuje nedávne správanie a výroky Kanyeho Westa.

Kanye po mesiacoch úplného ticha zaútočil na sociálne siete, ale aj tradičné médiá. Na Twitteri spôsobil chaos po tom, čo verejne podporil Donalda Trumpa, ale ani zďaleka to nebolo všetko. Podpora amerického prezidenta ho síce stála množstvo fanúšikov, avšak posledný výrok na margo histórie otroctva ho prakticky znechutil v očiach miliónov Američanov. 


Kanye sa objavil v rozhovore pre TMZ, kde spoločne s moderátormi preberali veľké množstvo oblastí. Reč sa neskôr dostala aj na krehkú problematiku otroctva, čo si Kanye West ako hudobník s tmavou pleťou musí uvedomovať. Napriek tomu z neho vyšla veta o tom, že ak otroctvo trvalo viac ako 400 rokov, pravdepodobne to podľa neho nebolo nútené, ale dobrovoľná voľba jednotlivých otrokov. Ak si už ľudia po predchádzajúcich výrokoch mysleli, že Kanye nedokáže klesnúť ešte hlbšie, názorom na otroctvo sa mu to očividne podarilo. 

Kanye West povedal, že otroctvo bolo voľbou a teraz sa z neho smeje celý svet. Pozvali ho do Afriky, aby si obzrel otrocké prístavy
Zdroj: Snoop Dogg/Instagram

Na internete sa okamžite začala vlna protestov. Ľudia nedokázali uveriť tomu, že je Kanye až taký obrovský ignorant, a preto mu začali nadávať aj konštruktívne vysvetľovať, ako veľmi sa mýli. Na Twitteri vznikol hashtag #IfSlaveryWasAChoice, kde pribúdali vtipné a trefné obrázky o tom, ako by svet vyzeral, keby sa ľudia chceli nechávať dobrovoľne zotročovať a pracovať bez nároku na akúkoľvek odmenu až po 400 rokov. Na svojho kolegu zaútočil aj Snoop Dogg, ktorý na Instagram pridal fotografiu, kde má Kanye bielu pleť, čím chcel naznačiť, že raper akoby stratil pojem o histórii a útrapách ľudí s tmavou pokožkou. 

Odporúčané
Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja 21. septembra 2023, 9:30


Najnovšie sa vyjadril aj nigérijský senátor Shehu Sani, ktorý rapera ostro skritizoval za to, čo si dovolil povedať. Vyhlásil, že Kanye svojimi výrokmi vykonal potrebu priamo na hroby všetkých otrokov, ktorí si zažili dlhé roky brutality a trápenia. Napokon rapera pozval priamo do Afriky, kde mu zabezpečí lístky aj sprievodcu po viacerých prístavoch, odkiaľ odchádzali stovky tisíc afrických obyvateľov do zámoria, aby tam zostali desiatky rokov otrokmi.  

Domov
Zdieľať
Diskusia