Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2018, 11:03
Čas čítania 0:00
Sona O.

Sex s robotom nie je tabu. Až 4 z 10 opýtaných ľudí by si ho chceli vyskúšať, a tak nás zrejme čakajú búrlivé časy

TECH ROBOTIKA
Uložiť Uložené

Zmeny v sexuálnej oblasti nakoniec nemusia vyzerať vôbec tak, ako sme si doteraz mysleli. Stanú sa roboti bežnou súčasťou našich životov?

Vyzerá to tak, že ľuďom by sex s neživým strojom vôbec neprekážal. Samozrejme, svojou vizážou by musel pripomínať človeka, aspoň tak to vidia 4 z 10 Američanov podľa najnovšej štúdie. Všetci z nich by to spravili aspoň raz, iba aby vedeli, aký pohlavný styk s robotom je. No nájdu sa aj takí, ktorí by sex s robotom preferovali pred tým s ľudskou bytosťou a je to až šokujúcich 16 % opýtaných.

Do výskumu sa zapojilo 2000 zákazníkov internetového obchodu EdenFantasys, ktorý predáva hlavne rôzne sexuálne hračky. Jednou zo základných otázok bolo to, aký by tento robot mal byť. Takmer polovica sa zhodla na tom, že by sa im viac páčil stroj, ktorý je schopný hovoriť, vytvárať si spomienky a dokáže cítiť. 4 % ľudí by však nemalo problém ani s robotom ako takým, teda nemusel by nijako pripomínať človeka

Asi najzarážajúcejší je fakt, že existujú jedinci, ktorým by nijako nevadil ani vzťah s takýmto strojom. Dokonca by ho až 13 % preferovalo pred vzťahom s ľudskou bytosťou. 

Harmony a Henry sú dvaja humanoidi s neutíchajúcou chuťou na sex. Každý zákazník im môže vybrať výzor, aký len chce. Harmony je útle dievča so ženskými krivkami a Henry 182 cm vysoký, svalnatý mladík. Budú prvé sex roboty svojho druhu na svete.

Odporúčané
Vysávače Roomba špehovali testerov na záchode. Na verejnosť sa dostali podozrivé fotky Vysávače Roomba špehovali testerov na záchode. Na verejnosť sa dostali podozrivé fotky 18. januára 2023, 16:33

Hoci väčšina opýtaných sa zhodla na tom, že by za stroj nezaplatili viac ako 1,666 dolárov, finálna cena Harmony a Henryho bude oveľa vyššia. Výrobcovia sumu stanovili na niečo okolo 9-tisíc eur. Spoločnosť plánuje predaj odštartovať už na Vianoce. 

Väčšina účastníkov prieskumu si myslí, že roboti sa stanú bežnou súčasťou nášho života už do 50 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia