Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2018, 13:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Elon Musk neodpovedal na otázku, Tesla hneď stratila 2 miliardy zo svojej hodnoty. Automobilka vraj nemá dostatok peňazí

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Miliardár si z finančnej situácie svojej spoločnosti ťažkú hlavu nerobí.

Finančné trhy dokážu reagovať na akúkoľvek maličkosť, ktorá by mohla mať vplyv na budúcnosť jednotlivých spoločností. Niet divu, že Kylie Jenner a Rihanna dokázali znížiť hodnotu Snapchatu o zopár miliárd eur v priebehu niekoľkých hodín, avšak v oveľa zložitejšej situácii je momentálne Elon Musk so svojou automobilkou Tesla.

Elon Musk neodpovedal na otázku, Tesla hneď stratila 2 miliardy zo svojej hodnoty. Automobilka vraj nemá dostatok peňazí
Zdroj: Pixabay

Každý týždeň sa na internete objavujú články o tom, že Tesla sa čoraz viac prepadáva do strát, a tak bude musieť do konca roka získať nový kapitál, inak by mohla aj zbankrotovať. Automobilka nedávno zverejnila svoje finančné hospodárenie, z ktorého vyplýva, že v prvom kvartáli roku 2018 zaznamenala stratu až 709 miliónov dolárov, čo je výrazne viac ako strata za rovnaké obdobie v minulom roku, ktorá dosiahla 330 miliónov.

Musk v minulosti svojich investorov aj akcionárov viackrát ubezpečil, že finančný plán automobilky je na správnej ceste a dočasné straty ho nijak neovplyvňujú. Po zverejnení hospodárenia nereagovala ani cena akcií, avšak jej prepad prišiel onedlho. Musk telefonoval s odborníkmi, ktorí sa miliardára spýtali aj na problém so zárobkami, stratami a ziskom.

 

Elon Musk neodpovedal na otázku, Tesla hneď stratila 2 miliardy zo svojej hodnoty. Automobilka vraj nemá dostatok peňazí
Zdroj: TASR/AP

Namiesto opätovného vysvetľovania situácie Musk jednoducho záležitosť preskočil so slovami, že tieto suché otázky ho už nebavia. Trh na to hneď zareagoval a po obyčajnom odmietnutí odpovedať na otázky stratila Tesla 2 miliardy dolárov zo svojej hodnoty. Musk sa však podobnými výkyvmi netrápil a radšej odpovedal na otázky z Youtube, kde sa ľudia zaujímali o budúcnosť autonómnych vozidiel.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Musk aj naďalej tvrdí, že Tesla sa už v treťom a štvrtom kvartáli dostane do zisku, ak bude schopná vyrábať 5000 kusov svojho Modelu 3 týždenne. Nedávno Musk priznal, že sa možno s prílišnou automatizáciou výroby prerátal, a preto bude musieť svoj plán domyslieť, pretože odborníci pomaličky v jeho predpovede o finančnom zdraví spoločnosti Tesla prestávajú veriť.

Domov
Zdieľať
Diskusia