Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2018, 11:35
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Ultra-luxusný pick-up s 3 nápravami? To je Range Rover z dielne špecialistu na jachty

TECH RANGE ROVER
Uložiť Uložené

Luxusnejší pick-up by ste hľadali márne.

Po odhalení novej triedy X sa v segmente pick-upov začalo čoraz viac hovoriť o luxuse či akejsi prémiovosti, ktorú pri svojom modeli najviac vyzdvihuje práve značka Mercedes-Benz. Samozrejme, pokiaľ by sme sa začali baviť o tých najextrémnejších pick-upoch, nemecká automobilka by nepochybne vytiahla eso z rukáva, a teda starší model G 63 AMG 6x6, na svetlo sveta sa ale najnovšie predral azda ešte opulentnejší počin. Za všetkým stojí spoločnosť T.Fotiadis Design, teda výrobca luxusných jácht z Nemecka, ktorý predstavil skutočne pozoruhodný pick-up s názvom Range Rover 6x6 SLT.

Za skratkou SLT stojí názov Superyacht Land Tender, teda označenie luxusných lodí. Samozrejme, asi nikomu neuniká skutočnosť, že základom tejto kreácie je predĺžený Land Rover Range Rover, majestátny pick-up však po prestavbe meria na dĺžku až 6,2 metra, na šírku 2,1 metra a do výšky až 1,9 metra. Podstata úpravy totiž tkvie v nadstavbe zadnej časti, kde si svoje miesto našla nielen tretia náprava, ale aj rozmerná "korba". Siluetou karosérie má úprava pripomínať luxusné jachty, čo odzrkadľujú aj viaceré honosné detaily.

Ultra-luxusný pick-up s 3 nápravami? To je Range Rover z dielne špecialistu na jachty
Zdroj: www.motor1.com

Bližšie detaily nepoznáme, vieme však to, že kolesá majú 20", pričom o ich pohon sa môže starať až trojica odlišných agregátov. Základom bude 2-litrový štvorvalec, ktorému dopomáha elektromotor, za hybridom nasleduje 4,4-litrový osemvalec a následne čerešničkou na torte bude preplňovaná 5-litrová V8-čka. Gro techniky teda pochádza pochopiteľne z dielne britskej automobilky. 

Odporúčané
Britský Kahn Project postavil nový Range Rover na 24" efektné disky Britský Kahn Project postavil nový Range Rover na 24" efektné disky 18. júla 2023, 10:00

Firma sľubuje ultra-luxusný interiér, ktorý bude možné nakonfigurovať nielen kožou, drevom, ale aj porcelánom či krištáľom. Niet pochýb o tom, že vo vnútri nebudú chýbať najmodernejšie technológie a plejáda menších či väčších obrazoviek, na finálnu podobu si budeme musieť ešte počkať. Prvé vyrobené kusy budú prezentované počas leta v Monaku, k prvým zákazníkom sa však Range Rover 6x6 SLT dostane až koncom roka. Cenové relácie zatiaľ nepoznáme.

Domov
Zdieľať
Diskusia