Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2018, 13:28
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Poletujúce peniaze, štýl 80. rokov a nespútaná zábava. Žeby nová konkurencia pre Fortnite?

TECH FORTNITE HRY
Uložiť Uložené

Vývojári sa snažia preraziť s ďalšou Battle Royale hrou. Podarí sa im to?

Herný mód Battle Royale, kde posledný preživší je víťaz, si získal veľkú popularitu. Týmto trendom sa zoberajú viacerí developeri a aj tak väčšina hráčov pozná len dvoch rivalov, PUBG a Fortnite. Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva a po 5 mesačnom vývoji uzrela svetlo sveta nová Battle Royale hra, Radical Heights z dielne Boss Key. Titul má pochopiteľne skorý prístup a podľa vývojárov je to "XTREME Early Access".

Radical Heights sa inšpirovali 80. rokmi a hrou Miami Vice. Celá hra je koncipovaná ako súťaž, kde sa eliminujú protihráči pobehujúci v smiešnom retro oblečení s bláznivým účesom. Mapa sa na rozdiel od iných BR hier delí na sektory a ako čas beží, tak postupne náhodne vypĺňa štvorce mŕtvou zónou a tá postupne uberá život.

Pri dopade ti netreba žiadny padák ani klzák. Jednoducho dopadneš do kotúľu a začína sa hon za peniazmi, zbraňami, brnením a výhrami. Vzhľadom na verziu so skorým prístupom je herné prostredie nedorobené. Textúry sú jednoduché, väčšina domov nezariadených alebo neprístupných. Zbrane sa dajú nájsť v budovách, v kufroch áut, ale ten najoriginálnejší spôsob je automat. Za zarobené, resp. nakradnuté peniaze si môžeš kúpiť v automate na ulici zbraň rôzneho typu a tak isto aj brnenie v podobe vesty a helmy.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Miest, kde nájdeš nejakú zbraň alebo peniaze sa vývojárom asi málilo, a preto vymysleli ďalšie spoty. Pódium, alebo tzv. Prize Room, otvoríš tým, že na ňom budeš stáť niekoľko sekúnd. Ale pozor, pri otváraní znie hlasná hudba a okolo idúci hráči ťa počujú. Na mape sa tiež náhodne objavujú darčeky a tie ukrývajú ďalšie peniaze alebo náboje. 

Ak sa pýtaš, ako tu funguje preprava a očakávaš nejaké autá, si na omyle. Vývojári použili staré osvedčené BMX, ktoré si môžeš pamätať najmä z hry GTA San Andreas. Ovládanie je síce trochu nepredvídateľné a občas si bicykel spraví po svojom, no pripomíname, že je to ešte len pred Alfa verzia. Aby to ale nebolo len také "suché", veľmi efektívne sa vieš dostať z bodu A do bodu B pomocou lana, po ktorom sa skĺzneš.  

Zbrane sú tu zatiaľ základné, veľmi podobné tým v PUBG. Jedným sa ale inšpirovali aj od Fortnite a každá zbraň alebo brnenie má svoj level podľa farby. Sivá, zelená, modrá a zlatá. Radical Heights vyzerá ako chytľavá záležitosť, no potrebuje ešte trochu času, aby vyzrela. Hra totiž ešte nie je optimalizovaná a na pomery grafiky si pýta pred každým spustením až 6 GB RAM. Ak si chceš titul skúsiť, bež na Steam a do komentárov nám napíš, ako sa ti páči.

Domov
Zdieľať
Diskusia