Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2018 o 20:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nechcel platiť Apple, tak si svojpomocne zvýšil pamäť v iPhone zo 16 na 128GB. Navýšenie o 800 percent mu však dalo poriadne zabrať

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Stačí poriadny kusisko trpezlivosti a svoj iPhone vieš upraviť aj sám.

Americká spoločnosť Apple sa po svete nepreslávila vďaka svojim dostupným cenám. Niet pochýb o tom, že ak človek túži po zariadení s charakteristickým jablkom, musí sa buchnúť po vrecku. Ak však máš dostatok času ako Scotty Allen z kanálu Strange Parts a bývaš v čínskom meste Šen-čen, ktoré je technologickou modlou celej Ázie, máš viac možností namiesto návštevy oficiálnej predajne.

Scotty sa po úspešných úpravách svojho iPhonu rozhodol svojpomocne naučiť, ako si človek môže zvýšiť kapacitu svojej internej pamäte. Jednotlivé pamäťové úložiská sa dajú zohnať za pár dolárov, ale samotný proces ich výmeny si vyžaduje citlivé ruky, chladnú hlavu a najmä kopu trpezlivosti. V meste Šen-čen dokážeš na miestnych technologických trhoch nakúpiť prakticky akúkoľvek súčiastku do zariadenia podľa tvojej potreby, a tak Scotty trénoval na skúšobných čipoch a úložiskách, kým si trúfol na svoj vlastný mobil.

Po týždňoch, čítaš správne, tvrdej roboty Scotty konečne mohol s úsmevom na perách skonštatovať, že za približne 25 dolárov zvýšil svoje úložisko o 800 percent zo 16 GB na 128 GB. Oproti oficiálnej cene za vyššie úložisko ušetril približne 75 dolárov. Trvalo mu to tak dlho práve preto, že každý krok splnil sám, ale na spomínanom trhu vedia miestni odborníci urobiť rovnakú výmenu na počkanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia