Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2018, 18:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

George Soros nazval kryptomeny bublinou, teraz do nich ide investovať. Z 26 miliardového majetku by rád nakúpil zopár digitálnych mincí

TECH GEORGE SOROS KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Potenciál kryptomien zrejme po čase pochopil aj Soros.

Miliardár a filantrop George Soros očividne dokáže postupom času zmeniť názor. Ešte v januári sa zúčastnil udalosti Svetové ekonomické fórum vo švajčiarskom Davose, kde počas svojho príhovoru označil kryptomeny za obyčajnú bublinu. Ako problém vnímal najmä ich obrovskú volatilitu, čiže náhlu zmenu hodnoty, a nikto by vtedy netipoval, že sa nechá presvedčiť a obráti svoj pohľad o 180 stupňov.

Na verejnosť sa dostali informácie o tom, že správca fondu Soros Fund Management Adam Fisher získal v posledných mesiacoch povolenie na obchodovanie s kryptomenami ako Bitcoin, ale zatiaľ ešte neurobil prvý krok. Fond v sebe ukrýva majetok v hodnote približne 26 miliárd dolárov, takže Soros bude určite vedieť narobiť vo svete digitálnych mincí poriadny vstup, keď sa jedného dňa rozhodne investovať prvé peniaze.

George Soros nazval kryptomeny bublinou, teraz do nich ide investovať. Z 26 miliardového majetku by rád nakúpil zopár digitálnych mincí
Zdroj: TASR/AP

Zaujímavosťou je, že od januára, kedy Soros označil Bitcoin za bublinu, spadla jeho hodnota o viac ako 40 percent a zatiaľ nie je jasné, kam sa bude uberať v najbližších mesiacoch. Do sveta kryptomien však pomaličky začínajú prúdiť čoraz väčšie tradičné fondy, ktoré by mohli pohyb cien ovplyvniť.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

Na spomínanom Svetovom ekonomickom fóre však Soros vyzdvihol technológiu, na ktorej základe kryptomeny fungujú. Blockchain by podľa neho mohol pomáhať napríklad migrantom, pretože do neupraviteľnej a decentralizovanej databázy by vedeli ľudia zadávať presné informácie o svojej identite, minulosti aj finančných podmienkach, čím by sa identifikácia jednotlivých osôb zjednodušila. 

Domov
Zdieľať
Diskusia